facebook
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

Beton herstellen voor vloer voorbereiding

Een oude betonnen vloer herstellen

De meeste bedrijven in Nederland hebben een vloer van beton. Na jarenlang intensief gebruik en zware belasting kan en zal de betonvloer beschadigd raken en scheuren of gaten gaan vertonen. Naast het feit dat deze de vloer er niet mooier op maken, zijn gaten en scheuren ook nog eens gevaarlijk en dat is natuurlijk nooit de bedoeling. Het herstellen of repareren van uw betonvloer kan dan de oplossing bieden. In deze blog gaan wij het hebben over het herstellen van beton voor vloer voorbereiding.

straalbedrijf equipment

Waarom beton herstellen?

Het herstellen van uw betonvloer is noodzakelijk als de vloer beschadigd is en/of wanneer de vloer voorbereid dient te worden voor verdere afwerking. Een beschadigde betonvloer kan namelijk erg gevaarlijk zijn doordat er scheuren of gaten aanwezig zijn waar klanten of medewerkers over kunnen struikelen of doordat de vloer te glad is, doordat de vloer niet voldoende antislip meer is. Al met al, kan beton herstellen in meerdere situaties nuttig of zelfs noodzakelijk zijn.

Betonvloer herstellen en voorbereiden voor verdere afwerking

Jarenlang intensief gebruik in combinatie met vervuiling maken de vloer vies en glad. Een gladde vloer is erg gevaarlijk en een vieze vloer ziet er niet mooi en niet professioneel uit. Vaak wordt de vloer dan opgegeven. Echter, hoeft dit niet altijd het geval te zijn.

Door middel van schuren herstellen wij uw betonvloer weer in oude glorie. Door te kiezen voor schuren bespaart u niet alleen een hoop tijd maar ook kosten. U hoeft uw vloer namelijk niet af te breken en een nieuwe vloer te leggen, maar geeft uw huidige vloer een nieuw leven. Een groot voordeel van het schuren van de vloer is het feit dat er na het schuren direct kan worden overgegaan om het aanleggen van de nieuwe laag/toplaag. Door middel van schuren verwijderen wij een toplaag van de huidige vloer, waardoor er een nieuwe, betere laag naar boven komt. Deze nieuwe laag is ruw en ideaal voor het aanbrengen van een nieuwe toplaag. Door het feit dat wij het schuren op een stofarme wijze doen, kan er direct worden overgegaan om het optimaliseren van de vloer.

Voor een vloer die vervuild is geraakt en mits deze niet te ernstig beschadigd is, kan stofarm (stofvrij) stralen de oplossing bieden. Door de vloer te stralen, komen de originele eigenschappen van de vloer weer naar boven, wordt de vloer ruwer waardoor er weer grip ontstaat en waardoor de vloer weer als nieuw wordt. Het stralen van vloeren wordt door ons niet alleen voor het herstellen van bestaande vloeren gehanteerd maar ook wanneer een vloer vervangen dient te worden, kan stralen ervoor zorgen dat de vloer voldoende ruw en stofvrij is, zodat de nieuwe laag optimaal kan hechten.

Beschadigde betonvloer klaarmaken voor vervanging

Soms is uw betonvloer simpelweg dusdanig beschadigd dat deze niet meer te redden is. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld grote gaten, scheuren en barsten in de vloer maar ook vuil wat niet meer te verwijderen is of slijtage waardoor de vloer niet meer functioneel is en/of gevaarlijk is. In dit geval is de vloer niet meer te redden en moet deze vervangen worden. Het vervangen van een vaste vloer, zoals een betonvloer, is een specialistische klus en dient te allen tijde door een specialistische partij uitgevoerd te worden. In dit geval kunnen wij uw vloer frezen en klaarmaken voor vervanging.

In het geval dat de betonvloer gefreesd moet worden, wordt er eerst een inventarisatie gedaan om te achterhalen of de vloer eerst gesloopt moet worden of niet. In beide gevallen kunt u Straalbedrijf Arts inschakelen. Ons doel is om u volledig te ontzorgen en de vloer klaar te maken voor verdere behandeling. Dit houdt dus in dat wij uw beschadigde betonvloer verwijderen, frezen en helemaal schoon opleveren.

Betonvloer herstellen door Straalbedrijf Arts

Bij Straalbedrijf Arts kunnen wij uw betonvloer herstellen door middel van schuren en stralen. Ook kunnen wij u van dienst zijn bij het klaarmaken voor vervanging van uw beschadigde betonvloer door middel van frezen. Dit alles doen wij op een stofarme (stofvrije) manier. Stof is namelijk een grote vijand van vloeren. Door een stofarme werkwijze te hanteren kunnen wij een optimale hechting van de opeenvolgende laag of toplaag garanderen en besparen we ook nog eens tijd voor het schoonmaken van de vloer. Het stof wordt namelijk direct opgezogen en afgevoerd door onze geavanceerde Blastrac machines.

Offerte nodig voor uw bedrijf?

Is uw betonvloer toe aan herstelling of moet deze klaargemaakt worden voor vervanging? Of heeft u een vraag of behoefte aan deskundig advies? Neem dan contact met ons op voor al uw vragen, advies of voor het aanvragen van een geheel vrijblijvende offerte. Door jarenlange ervaring weten wij altijd de juiste oplossing te bieden voor uw situatie en kunnen wij u te allen tijde voorzien van deskundig advies en hoogwaardige service. Door onze kennis, expertise en professionele machines kunnen wij vaak al binnen 1 dag de klus af hebben, waardoor u geen tijdverlies heeft.

Arts straalbedrijf