facebook
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

Betonrot repareren en herstellen

Fenomeen betonrot?

Hoe kunt u het herkennen en hoe kunt u betonrot repareren/herstellen

Betonrot is een bekend fenomeen, vooral bij de wat oudere panden, kantoren, flatgebouwen en woningen. Het is een vrij veel voorkomend probleem waarbij het belangrijk is om dit op tijd aan te pakken en te repareren of te herstellen, voordat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Wat is betonrot?

Betonrot is een term om bepaalde schade aan beton aan te duiden. In de meeste gevallen wordt hier schade mee bedoeld die ontstaan is doordat de bewapening die in het beton aanwezig is begint te roesten. Tussen 1950 en 1975 werden er bepaalde chemische middelen aan de vloeren toegevoegd, waardoor betonvloeren die tussen die jaren gelegd zijn extra vatbaar zijn voor betonrot. Betonrot komt dan ook vooral voor in betonelementen die aan het einde van hun levensduur zijn en door de toevoeging van de chemische middelen het beton van binnen hebben aangetast.

Betonrot herkennen

Hoe ziet betonrot er nu eigenlijk uit en hoe kun je het constateren? Betonrot is gelukkig in de meeste gevallen gemakkelijk te herkennen. Zodra er roest op de metalen bewapening van het beton te zien is, dan is er sprake van betonrot. Ook roestplekken rondom en op het beton zijn een teken van betonrot. Er is ook sprake van betonrot wanneer het beton begint af te brokkelen en/of dat u merkt dat de sterkte van het beton afneemt. Als u een van de bovengenoemde tekenen herkent, dan is het belangrijk om dit snel aan te pakken.

betonreparatie arts

Betonrot repareren en herstellen

Voor het repareren van betonrot om het beton weer te herstellen bestaan er verschillende mogelijkheden. In het geval dat de schade relatief beperkt is, kan een behandeling van het beton door middel van het aanbrengen van een speciale primer een snelle en makkelijke oplossing bieden. Echter, wanneer er sprake is van grotere schade, is het raadzaam om dit op een andere manier op te lossen. In dit geval kan het aanbrengen van een hulpbekisting een mogelijke oplossing zijn. Ook kan het aanbrengen van een coating laag helpen om de waterdichtheid te kunnen garanderen. Met een waterdichte coating kan er namelijk geen water en vocht onder de coating komen en zal er dus ook geen roest en geen rot kunnen ontstaan aan het beton.

Wat te doen na herstellen van betonrot?

Nadat uw betonvloer hersteld is van betonrot, is het belangrijk om de vloer weer goed af te werken om het terugkeren van betonrot te voorkomen en om te vloer weer veilig en mooi te maken. Het aanbrengen van een waterdichte coating is een goede en logische volgende stap na het herstellen van betonrot. Voordat de coating aangebracht kan worden, dient de vloer eerst goed te worden voorbereid. Het voorbereiden van uw betonvloer kunt u aan Straalbedrijf Arts overlaten. Wij zijn gespecialiseerd in de voorbereiding van betonvloeren door deze stofarm te schuren, stralen of frezen. Hiermee kunnen wij uw vloer herstellen en maken wij de vloer gereed voor iedere verdere afwerking, zoals bijvoorbeeld het aanbrengen van een coating.

Het voorbereiden van de vloer is cruciaal voor de hechting van de volgende lagen. De vloer dient namelijk schoon, ruw, droog en stofvrij te zijn voor optimale hechting. Door gebruik te maken van speciale machines en door onze jarenlange ervaring kunnen wij uw vloer, na het herstellen van betonrot, in een mum van tijd gereed maken voor verdere afwerking.

Advies nodig?

Heeft u vragen of advies nodig betreft uw situatie omtrent betonrot en het herstellen en afwerken van uw betonvloer? Neem dan contact met ons op. Onze ervaren specialisten staan u graag te woord en kunnen een geheel vrijblijvende offerte voor u opmaken, volledig afgestemd op uw situatie en wensen.

Arts straalbedrijf