fbpx
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

Betonvloer schuren

Een professionele en stofarme techniek

Voor het voorbehandelen van betonvloeren

Betonvloer schuren is een flinke en tijdrovende klus die veel kennis en ervaring vereist. Tevens is dit ook een klus die door een gespecialiseerde partij uitgevoerd dient te worden voor optimaal resultaat en een klus waar professionele apparatuur voor nodig is.

Wanneer betonvloer schuren?

Een betonvloer is over het algemeen een sterke, duurzame vloer die vele jaren meegaat. Echter zorgt de structuur van beton ervoor dat er vlekken kunnen ontstaan en op druk bewandelde plaatsen kunnen er donkere plekken ontstaan door slijtage. In dit geval kunt u ervoor kiezen om uw betonvloer te schuren. Vervolgens kan er ook gekozen worden om een beschermende coating toplaag aan te brengen voor extra bescherming. Hoeveel schuurbeurten u nodig heeft hangt af van het doel van het schuren. Voor het verwijderen van een oude beschermlaag heeft u bijvoorbeeld genoeg aan één schuurbeurt. Voor het egaliseren van uw betonvloer heeft u minimaal 2 schuurbeurten nodig. Het repareren van een betonvloer kan vaak binnen 2 schuurbeurten worden gedaan en het polijsten van uw betonvloer kan oplopen tot maar liefst 7 schuurbeurten.

Waarom betonvloer schuren?

Er zijn meerdere redenen die u kunnen doen besluiten om uw betonvloer te schuren. Is sommige gevallen is het zelfs niet alleen handig om beton te schuren maar is het zelfs vereist. De meest voorkomende redenen voor het schuren van een betonvloer hebben wij hieronder uitgeschreven:

  • Vlekken en/of donkere plekken wegwerken: indien er vlekken en/of donkere plekken in de loop van de jaren op uw betonvloer zijn ontstaan, kunt u ervoor kiezen om uw betonvloer te schuren. Hierdoor wordt de bovenste laag van de vloer geschuurd en krijgt het weer een nieuwe, ruwe toplaag, zonder vlekken.
  • Vloer gelijk maken:een betonvloer is nooit echt volledig vlak en gelijk. Deze oneffenheden kunnen weggewerkt worden door de vloer te schuren. Hierdoor wordt de vloer gelijk.
  • Nieuwe toplaag/coating aanbrengen: tijdens het klussen of na het verwijderen van oude vloerbedekkingen kunnen vaak lijmresten achterblijven. Deze kunnen gemakkelijk worden weggewerkt door het opschuren van uw betonvloer.
  • Nieuwe laag aanbrengen: indien u van plan bent een nieuwe toplaag, coating of beschermingslaag op uw betonvloer aan te brengen, is het verstandig deze eerst te schuren. Dit is omdat de vloer dan ruw wordt en de nieuwe toplaag zich dan beter aan de vloer kan hechten. De ondergrond mag namelijk niet te glad zijn voor optimale hechting. Tevens is het belangrijk dat de ondergrond stofvrij is.
betonschuren verschil Betonvloer schuren

Stofarm betonvloer schuren

Bij het schuren van een betonvloer komt er altijd erg veel stof vrij. Dit is niet alleen erg vervelend maar het kan de renovatie van de vloer ook flink vertragen, doordat het stof steeds tussendoor of achteraf opgeruimd dient te worden. Een groot voordeel van Straalbedrijf Arts is dat wij uw betonvloer stofarm kunnen schuren. Dit doen wij door gebruik te maken van professionele en innovatieve machines van Blastrac. Deze machines schuren de vloer en zuigen het stof die daarbij vrijkomt direct op. Vervolgens kan er vrijwel direct worden overgegaan op het verder afwerken van de vloer door bijvoorbeeld een nieuwe toplaag aan te brengen. De vloer hoeft niet eerst grondig stofvrij gemaakt te worden. Dit scheelt u weer tijd en schoonmaakkosten.

Uw betonvloer toe aan schuren?

Is uw betonvloer toe een aan professionele schuurbeurt? Wilt u uw betonvloer een nieuw leven inblazen, opfrissen, ruw maken of een nieuwe toplaag aanbrengen? Dit kan door de vloer professioneel te laten schuren. Bij Straalbedrijf Arts bent u aan het juiste adres! Wij kunnen uw betonvloer stofarm schuren en zijn vaak binnen 1 dag al klaar. Tevens kunnen wij zowel kleine als grote oppervlaktes schuren in elke branche en kunt u bij ons ook terecht voor het stralen en frezen van vloeren en voor betonherstel.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op of vraag een geheel vrijblijvende offerte op.

Arts straalbedrijf Betonvloer schuren