fbpx
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

Verschillende straaltechnieken

Voor het voorbehandelen van vloeren

Stofarm stralen van vloeren

Kan door middel van verschillende straaltechnieken

Voor het voorbehandelen van (beton) vloeren zijn er verschillende technieken. De meest gebruikte technieken zijn schuren, stralen en frezen. Verder zijn er ook verschillende straaltechnieken. In deze blog bespreken wij deze technieken.

Verschillende straaltechnieken

Redenen om uw betonvloer te laten schuren kunnen erg verschillen. Vaak is het schuren van uw betonvloer erg nuttig en in sommige gevallen is het zelfs vereist. Een aantal redenen kunnen zijn:

Kogelstralen

Bij kogelstralen wordt er gebruik gemaakt van stalen kogeltjes/balletjes die met hoge kracht op een oppervlakte worden afgevuurd. Het vuil en stof wordt dan direct opgezogen door de machine en afgevoerd. Kogelstralen wordt veelal gebruikt voor het antislip maken van een betonvloer of als voorbereiding voor het aanbrengen van een nieuwe coatinglaag of een gietvloer. Daarnaast kan kogelstralen ook worden gebruikt voor het verwijderen van bestaande coatinglagen.

Zandstralen

Zandstralen is een ook een veelgebruikte voorbehandeling techniek. Zandstralen wordt ook wel gritstralen of kogelgritstralen genoemd. Dit is een techniek waarbij gritkogels tegen het oppervlakte worden geblazen. Zandstralen wordt veelal gebruikt voor het opruwen van oppervlaktes of als eindafwerking voor een antisliplaag. Tevens wordt deze techniek ook gebruikt voor het reinigen en voorbereiden van oppervlaktes. In grote lijnen is zandstralen een techniek dat gelijk is aan kogelstralen.

Vacuüm stralen

Vacuüm stralen is een vergelijkbare techniek met zandstralen. Echter, is er wel een groot verschil tussen de twee: bij vacuüm stralen wordt er gebruik gemaakt van een vacuüm straalmachine voor de directe afzuiging van grit en het stof en vuil dat losgekomen is. Dit is een milieuvriendelijke en stofvrije techniek voor het voorbehandelen van ondergronden. Deze techniek wordt gebruikt voor het opruwen, reinigen en afwerken van oppervlaktes. Deze techniek is meer geschikt voor kleine oppervlakken, door de hogere arbeidsintensiteit van deze techniek.

Betonvloer stralen

Waarom stofarm stralen?

Stralen is één van de meest gebruikte technieken voor het voorbehandelen van vloeren. Dit komt doordat stralen een erg veelzijdige en multifunctionele techniek is. Door middel van stralen wordt de huidige ondergrond opgeruwd en komen verontreinigingen zoals oude coatings, restanten van lijm en hardnekkig vuil los. Deze worden direct opgezogen en afgevoerd door de machines die wij gebruiken. Door de ondergrond te stralen wordt het te behandelen oppervlak in één keer geëgaliseerd én gereinigd. Daarnaast wordt stralen ook veelal toegepast voor het opruwen van ondergronden voor betere hechting van nieuwe coating of als eindafwerking voor een antisliplaag, voor het verwijderen van stof en verf en voor het verwijderen van slijtlagen.

Voordelen stofarm stralen

Stofarm stralen heeft vele voordelen voor uw bedrijf. De belangrijkste voordelen hebben wij hieronder op een rijtje gezet.

  • Geschikt voor ondergronden zoals beton, tegels en asfalt
  • Vaak binnen 1 dag gereed voor verdere afwerking
  • Geschikt voor zowel grote als kleine oppervlaktes
  • Toepasbaar in elke sector en branche
  • Vloer is direct klaar voor verdere afwerking
  • Uiterst effectieve en efficiënte techniek
  • Stof wordt direct opgezogen, dus geen tijdsverlies en geen schoonmaakkosten

Machines voor stofarm stralen

Bij Straalbedrijf Arts maken wij gebruik van machines van het merk Blastrac. Blastrac is de uitvinder van de eerste mobiele straalreinigingsmachine in de vroege jaren ‘80. Sindsdien is het bedrijf sterk gegroeid en is het tegenwoordig zeer bekend en gewaardeerd door aannemers en andere gebruikers over de hele wereld. Blastrac heeft een uitgebreid assortiment aan professionele apparatuur en machines om elke vloer en elk oppervlak voor te bereiden. Door gebruik te maken van deze machines weten wij te allen tijde professioneel en degelijk resultaat te leveren. Daarnaast hebben wij de machines altijd tot onze beschikking en met de juiste ervaring en expertise kunnen wij de meeste projecten al binnen 1 dag afmaken.

Offerte nodig voor uw bedrijf?

Is uw bedrijfsvloer toe aan stofarm stralen? Of heeft u een vraag of behoefte aan deskundig advies? Neem dan contact met ons op voor al uw vragen, advies of voor het aanvragen van een geheel vrijblijvende offerte.

Arts straalbedrijf