fbpx
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

Beton schuren, uitbesteden of zelf doen?

Uw betonvloer zelf schuren

of uitbesteden aan een professioneel bedrijf?

Een betonvloer kan vaak vele jaren mee maar uiteraard komt aan alles ooit een eind. Zo heeft een betonvloer ook geen oneindige levensduur en zal na een verloop van tijd last kunnen krijgen van barsten of andere schade. Een van de oplossingen kan dan zijn om uw betonvloer te schuren. De vraag die wij vaak voorbij zien komen is of u uw betonvloer zelf moet schuren of deze klus uitbesteden aan een professioneel bedrijf? In deze blog geven wij antwoord op deze en andere vragen betreft het schuren van beton.

Betonvloer schuren uitbesteden?

Beton schuren is een klus dat veel tijd in beslag neemt en dat veel ervaring en expertise vereist. Er komen namelijk erg veel aspecten bij kijken om de betonvloer op de juiste manier te schuren zodat deze nog jaren mee kan gaan. Niet alleen de juiste techniek is cruciaal, maar ook het gebruik van gespecialiseerde machines en de nodige know-how is vereist voor het aanpakken van een beschadigde betonvloer. Niet gespecialiseerde bedrijven zijn vaak niet in het bezit van deze machines, beheersen niet de techniek en hebben niet de benodigde know-how. Daarom raden wij ten allen tijden aan om het schuren van uw betonvloer over te laten aan een professioneel bedrijf. Uitbesteden is dan de beste optie. Zo bent u ervan verzekerd dat uw betonvloer weer volledig op professionele wijze is hersteld.

Waarom uw betonvloer schuren?

Redenen om uw betonvloer te laten schuren kunnen erg verschillen. Vaak is het schuren van uw betonvloer erg nuttig en in sommige gevallen is het zelfs vereist. Een aantal redenen kunnen zijn:

 

  • Oneffenheden: betonvloeren zijn niet de meest gemakkelijke vloeren om te leggen en te onderhouden. Daarnaast is een betonvloer ook nooit 100% vlak en egaal. Uw betonvloer laten schuren kan dan de oplossing bieden door het wegwerken van de laatste oneffenheden aan de vloer.
  • Vlekken verwijderen: een betonvloer heeft, net als elke andere vloer, ook te maken met vlekken en doffe plekken. Uiteraard is dit erg vervelend. Door het opschuren van de bovenste laag van uw betonvloer krijgt uw vloer weer een tweede leven en is ‘ie weer als nieuw. Na het schuren kan er bijvoorbeeld een nieuwe coatinglaag worden aangebracht voor optimaal effect.
  • Lijmresten verwijderen: tijdens het klussen of na het verwijderen van oude vloerbedekkingen kunnen vaak lijmresten achterblijven. Deze kunnen gemakkelijk worden weggewerkt door het opschuren van uw betonvloer.
  • Nieuwe laag aanbrengen: als u van plan bent om een nieuwe toplaag aan te brengen aan uw vloer, is het erg raadzaam om uw betonvloer op te schuren voor een goede ruwheid. Deze zorgt er namelijk voor dat de nieuwe toplaag of coating beter zal hechten.
Beton schuren uitbesteden

Hoe betonvloer schuren?

Betonvloer schuren is geen gemakkelijke klus waarbij veel ervaring en expertise vereist is. Voor het schuren van beton gebruiken wij onze speciale machines. Deze zorgen ervoor dat uw betonvloer weer egaal wordt en weer een nieuw leven krijgt. Het schuren van beton kan meerdere doeleinden hebben. Zo kan er middels het schuren uw oude coating worden verwijdert. Hierna kan er een nieuwe toplaag worden aangebracht. Gemiddeld is hiervoor 1 schuurbeurt nodig. Ook kan het schuren dienen voor het egaliseren van uw betonvloer. Als de vloer beschadigd is, kan egaliseren van de vloer middels schuren de oplossing bieden. Hiervoor zijn er gemiddeld 2 schuur beurten nodig.

Beton schuren uitbesteden

Daarnaast kunt u ook kiezen om uw betonvloer nat of droog te schuren. Bij droog schuren van beton gaat dit vaak gepaard met veel stof. Echter kunnen wij van Straalbedrijf Arts volledig stofarm schuren. Dit houdt dus in u bij ons geen stofoverlast heeft.

Prijs van betonvloer schuren

De kosten voor het schuren van beton kunnen erg variëren. Dit is afhankelijk van het totale oppervlak en het doel van het schuren. Sommige betonvloeren hebben 1 schuurbeurt nodig waar andere meer dan 5 schuur beurten nodig hebben. Voor de prijs van het schuren van uw bedrijfsvloer kunt u volledig vrijblijvend een offerte bij ons opvragen. Aan de hand van de informatie die wij van u ontvangen, kunnen wij een duidelijke, scherp geprijsde offerte op maat maken. Ook kunt uiteraard contact met ons opnemen voor advies.

Arts straalbedrijf Beton schuren uitbesteden