fbpx
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

Waarom een goede vloerbehandeling?

Voor een bedrijfsvloer is het cruciaal

Als u een vloer wilt laten leggen, is het van groot belang dat er een zorgvuldige voorbehandeling wordt uitgevoerd. Het professioneel schuren, stralen of frezen van vloeren is nodig om verdere stappen in het proces van vloeren leggen soepel te laten verlopen. Het resultaat van deze bewerking is een schone ondervloer waarop voldoende hechting is voor de vloer die erover geplaatst gaat worden en die klaar is voor verdere afwerking. Afhankelijk van de staat van de ondervloer en de nieuwe vloer die erop geplaatst gaat worden moet er een keuze gemaakt worden voor het type voorbehandeling . De juiste voorbehandeling zorgt uiteindelijk voor een goed eindresultaat.

Waarom de vloer te laten voorbehandelen?

Er zijn verschillende redenen om de ondervloer te behandelen, voordat de daadwerkelijke vloer geplaatst wordt. Dat is niet alleen nodig om de onderlaag geheel vlak te maken, maar ook om hem te reinigen voordat de vloer geplaatst wordt. Daardoor is de kans dat er later problemen ontstaan met de vloer veel kleiner.

Dankzij de voorbehandeling doen we onder andere het volgende:
· Lijmresten verwijderen. Hardnekkige lijmresten van de vorige vloer worden door middel van schuren of frezen verwijderd, zodat de nieuwe vloer er mooi op kan komen;
· Vlekken verwijderen. Door middel van een voorbehandeling kunnen lastige vlekken verwijderd worden;
· Scheuren repareren. Als de ondervloer veel scheuren vertoond, is de makkelijkste oplossing om er een gedeelte af te schuren of frezen.

Wat gebeurt er bij de voorbehandeling van een vloer?

Bij de voorbehandeling van de vloer worden over het algemeen drie verschillende technieken gebruikt: schuren, frezen en stralen. Wat houdt dat eigenlijk in?

· Schuren.
Bij een onregelmatige ondervloer, of een vloer waar al een coating op aangebracht is, een vloer met lijmresten dient er geschuurd te worden. Middels een grote machine waar schijven onder zitten welke voorzien zijn van diamant wordt de vloer vlak geschuurd. Dit kun je het beste vergelijken als je thuis een tafel schuurt die opnieuw gelakt moet worden.

· Frezen.
Bij een vloer waar al een aantal lagen verf, coating of egaline opzit die eraf moeten kiest men voor het frezen van een vloer, immers om een goede hechting te krijgen met het nieuwe systeem moet men vaak terug naar de originele vloer. Middels speciale machines wordt de vloer stofarm gefreesd.

· Stralen.
Indien het een schone betonvloer betreft waar een wat dikker vloersysteem op toepast wordt dan kan met de vloer stofarm stralen, middels stalen kogeltjes die worden afgeschoten op de vloer ontstaan er kleine gaatjes in de vloer waar de nieuwe vloer optimaal op kan hechten.

Voorbehandeling vloeren

Laat het werk uitvoeren door professionals

Vakwerk is voor specialisten, laat een voorbehandeling van een vloer dan ook altijd uitvoeren door een specialistisch bedrijf.

· Wat kan er allemaal misgaan als je het zelf doet?
Zelf een vloer schuren of frezen is een grote klus. Als leek moet u in de weer met lastige apparaten, die u waarschijnlijk nog nooit gehanteerd heeft, op deze wijze kan het voorkomen dat je de vloer onherroepelijk beschadigd met alle gevolgen en extra kosten van dien.

· Straalbedrijf Arts bezit over de professionele apparatuur en kennis
Als u een specialistisch straalbedrijf in de arm neemt, weet u zeker dat de klus wordt uitgevoerd door professionals. Wij hebben de apparatuur en de kennis in huis om uw ondervloer te behandelen. Het resultaat is een prachtige vloer, die weer jaren meegaat.

Neem contact met ons op

Heeft uw bedrijf ook nog een vloer die wel eens geschuurd, gefreesd of gestraald kan worden? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Onze specialisten bespreken graag met u verschillende opties door volledig aansluiten bij de vloer in uw bedrijf.