fbpx
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

De innovatieve vloerbehandeling apparatuur van Blastrac

Bij Straalbedrijf Arts streven we naar excellentie in de voorbehandeling van bedrijfsvloeren. Om uitmuntende resultaten te kunnen garanderen vertrouwen we allereerst op ons toegewijde team van vloerspecialisten met ruim 25 jaar ervaring. Daarnaast maakt Straalbedrijf Arts enkel gebruik van de meest innovatieve uitrusting en gereedschappen, want wij begrijpen als geen ander dat kwaliteitswerk afhangt van de juiste mensen en de beste apparatuur. Daarom gebruiken we de hoogwaardige machines van Blastrac om onze projecten naar tevredenheid af te ronden.

Blastrac: meer dan 100 jaar innovatie

In het jaar 1906 produceerde Blastrac, toen nog de American Foundry Corporation, haar eerste baanbrekende innovatie: de Wheelabrator machine, die als eerste alternatief voor de persluchtsystemen van die tijd een heuse revolutie binnen de industrie veroorzaakte. Sindsdien heeft het Amerikaanse bedrijf altijd voorop gelopen wat betreft innovatie in de oppervlaktebehandeling sector en heeft zodoende een uitgebreide collectie aan machines en technologieën ontwikkeld om verschillende taken te vervullen.

Tegenwoordig heeft het bedrijf meer dan 50 verschillende machines, waarmee door middel van schuren, frezen, stralen en andere technieken vloeren behandeld kunnen worden. De machines zijn onder andere in staat roest, verf, vloerbedekkingen en -coatings te verwijderen van betonnen en stalen ondergronden. Daarnaast kunnen met Blastrac’s machines vloeren van elk materiaal schoonmaken, afvlakken en opruwen. Zelfs asfalt en beton worden gemakkelijk gereinigd en getextureerd met behulp van deze professionele apparatuur. Naast kwaliteit zijn ook duurzaamheid en veiligheid voor de gebruiker grote prioriteiten voor het bedrijf dat sinds 2004 haar Europese hoofdkantoor in Nieuwegein, Utrecht heeft. Daarom werkt alle apparatuur van Blastrac op basis van mechanische technieken in plaats van chemische processen en wordt alle stof die opvliegt meteen opgezogen. Hierdoor worden er geen onnodige luchtvervuiling of chemische stoffen opgewekt en zo weinig mogelijk water verspild. Het bedrijf onderscheidt haar meest milieuvriendelijke machines met een “groene technologie” sticker, als ze aan verschillende strikte eisen voldoen.

Arts straalbedrijf schuurmachine

De diverse machines van Blastrac

De meer dan 50 verschillende machines van Blastrac dienen allemaal een verschillende functie. Zo zijn er verschillende straalmachines om diverse oppervlakken te kunnen schuren, waaronder staalstraalmachines, die werken met een mix van kleine stalen korrels en kogeltjes, en straalmachines die enkel stalen kogeltjes op het oppervlakte afschiet. Vervolgens worden zowel het losgekomen stof als de stalen projectielen direct door het apparaat opgezogen zodat de stof kan worden opgevangen en de metalen objecten kunnen worden hergebruikt. Voor het effen en waterpas maken van vloeren zijn er slijpmachines op wielen met één of drie diamanten slijpschijven, voor vloeren van verschillende afmetingen. Voor thuisgebruik op kleine stukken vloer en verticale oppervlakken zijn er ook draagbare slijptollen die in de hand gehouden kunnen worden. Scarificators of insnijders werken met een soortgelijke techniek als de straalmachines, maar met een snijder in plaats van kleine stalen projectielen. Deze apparatuur is ideaal voor het verwijderen van specifieke materialen, zoals rubber, lijm en asfalt, die met andere apparatuur lastig uit de weg geruimd worden. Verder zijn er een aantal veelzijdige machines waarop gereden kan worden plus meerdere functies tegelijk vervullen en accessoires die op vrachtwagens bevestigd kunnen worden.

Professionele apparatuur voor de beste resultaten

De diversiteit en hoogwaardige kwaliteit van de machines van Blastrac garanderen de beste resultaten en een veilige werkomgeving. Daarom kiezen we bij Straalbedrijf Arts altijd voor de professionele apparatuur van deze innovatieve marktleider. Of wij uw vloer nou voorbehandelen door middel van schuren, stralen of frezen, we doen het met behulp van de machines van Blastrac. Wilt u de garantie dat uw vloer professioneel voorbehandeld wordt? Dan kunt u altijd rekenen op onze expertise, ons ervaren team en ons gebruik van het beste materieel.

Arts straalbedrijf