fbpx
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

Het fenomeen betonrot

De gevaren van betonrot in je huis

Voor je bedrijf wil je natuurlijk enkel het beste. Het is de plek waar je lange dagen maakt, en waar je trots op bent. Je zou het dan ook verschrikkelijk vinden als er ooit iets mis met je bedrijf zou zijn, zoals het hebben van vocht, schimmel of betonrot. Voornamelijk dat laatste kan een enorme zorg zijn. Betonrot is een probleem dat je liever niet tegenkomt, maar moest je er ooit mee te maken krijgen, dan is het handig om te weten wat je ermee moet doen! 

Betonrot, wat is dat juist?

Beton wordt vaak gebruikt voor het verstevigen van bepaalde constructies. Beton bestaat voornamelijk uit cement, zand, grind, water, puin en kalk. Hoewel beton erg stevig is, is het een fabeltje dat beton niet kan slijten! Bij oudere betonconstructies kan het gebeuren dat de metalen bewapening van het beton gaat roesten, als dat het geval is spreken we dus van betonrot. Dat wilt dus eigenlijk zeggen dat er schade is ontstaan aan gewapend beton.

Betonrot roestige staal

Hoe ontstaat betonrot?

Bepaalde vloeren, zoals de Manta en Kwaaitaalvloeren van vroeger, hebben meer te maken met betonrot. Dat komt omdat deze vloeren calciumchloride bevatten. In die tijd wisten ze niet dat calciumchloride zo’n erosieve werking heeft. Momenteel wordt er gelukkig geen gebruik meer gemaakt van calciumchloride. Maar wil dat zeggen dat betonrot helemaal uit de kwestie is?

Jammer genoeg zijn er ook andere substanties buiten calciumchloride die voor betonrot kunnen zorgen. Zo is ook kooldioxide oftewel niet goed voor beton. Kooldioxide dringt je beton binnen en kan zo zorgen voor betonrot. En ook voor chloriden moeten we oppassen. Chloriden zijn zouten die voornamelijk in de omgeving van de zee voorkomen, deze zouten zijn wederom nefast voor je betonnen constructies. Tegen de natuurlijke invloeden van buitenaf kan je natuurlijk zelf niet zoveel doen, maar je kan wel opmerkzaam zijn zodat je tijdig ingrijpt wanneer er daadwerkelijk sprake is van betonrot!

Schuren tot goed beton

Hoe herken je betonrot?

Je kan meestal vrijwel direct zien of je met betonrot te maken hebt; vanaf het moment dat je roest begint op te merken op de metalen bewapening dan kan je al spreken van betonrot. Daarnaast zijn er ook vaak roestplekken zichtbaar rondom en op het beton. Ook wanneer je beton begint af te brokkelen en je duidelijk merkt dat de sterkte van je beton afneemt, dan is het een teken dat er sprake is van betonrot. Als je een van deze dingen ziet, dan is het belangrijk om het snel aan te pakken, want het roest zal zich uitzetten en daardoor zal er druk ontstaan die het beton doet barsten!

Het belang van tijdig ingrijpen

Wanneer je voor het eerst betonrot opmerkt, dan is het dus belangrijk dat je tijdig ingrijpt. Waarom? Omdat onbehandeld laten erg gevaarlijk kan zijn! Wanneer er schade ontstaat aan je beton, dan kan deze gaan afbrokkelen. Hierdoor kunnen mensen struikelen of hun op een andere manier erg bezeren. Bovendien is het echt geen mooi zicht als je betonnen constructie begint te rotten, en hoe langer dat je wacht, hoe meer het je zal kosten!

Freesmachine

Is er een oplossing?

Gelukkig is er een oplossing voor je beton probleem! Arts Straalbedrijf is een bedrijf met meer dan 25 jaar expertise in de (voor) behandeling van vloeren en het oplossen van problemen zoals deze. Arts Straalbedrijf kan ervoor zorgen dat je betonrot vloer er snel weer als nieuw uit zal zien! Dit doen ze met behulp van de beste gereedschappen én vakmannen! Je kan kiezen uit verschillende vloerbehandeling technieken zoals: stofarm schuren, stofvrij stralen en stofarm frezen. Deze technieken zijn speciaal ontwikkeld om je vloer weer in topconditie te krijgen!

We helpen u graag met advies op maat, inclusief een vrijblijvend gesprek en offerte. We behandelen niet alleen magazijnvloeren, maar elke bedrijfsvloer die er bestaat. Voor meer informatie of vragen, kunt u hier uw gegevens achterlaten en zullen we zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Arts straalbedrijf