fbpx
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

Betonvloer frezen of verwijderen

Een betonvloer is een sterke vloer, maar na jarenlang intensief gebruik en loopverkeer zal de betonvloer vuil worden en slijtage vertonen. In sommige gevallen is de slijtage zelfs zo erg, dat de vloer daardoor niet meer te redden is en dus vervangen moet worden. Bij vaste vloeren, zoals een betonvloer, is dit een erg specialistische klus waar de nodige kennis voor vereist is.

Wat is beton frezen?

Frezen van beton is een vloertechniek waarmee er een laag(je) van een betonvloer wordt weggehaald door middel van een freesmachine. Het laagje wat wordt weggefreesd kan variëren van enkele millimeters tot enkele centimeters.

Bij het frezen wordt er een speciale freesmachine gebruikt. Met behulp van scherpe messen en snelle ronddraaiende bewegingen, is de machine in staat om dikke en harde vloeren relatief snel te verwijderen. Doordat de machine aangesloten is op een industriële stofzuiger, wordt het vrijgekomen stof direct opgezogen en afgevoerd, waardoor er een mogelijkheid ontstaat om direct een nieuwe vloer te plaatsen, zonder de vloer eerst stofvrij te moeten maken of te moeten schoonmaken.

Hoe werkt beton frezen?

De allereerste stap die wij uitvoeren voordat er begonnen kan worden aan het frezen van een betonvloer, is de inventarisatie van de huidige situatie. Hierin kijken onze specialisten naar de oppervlakte en wordt er gekeken of er eerst gesloopt moet worden of niet. Het frezen van beton is een zeer specialistische klus waarbij er met veel dingen rekening gehouden moet worden. Zo moet er bijvoorbeeld rekening gehouden worden met de etage van de vloer, in verband met de druk die toegepast kan worden bij het frezen. Daarnaast moet er gewicht bepaald worden. Indien er geen rekening wordt gehouden met de druk en het gewicht, dan is er een kans dat er scheuren in de vloer kunnen ontstaan en dan bent u nog verder van huis. In dat geval zou de vloer eerst nog hersteld moeten worden, wat weer onnodige en hoge kosten met zich meebrengt.

Na de inventarisatie gaan wij over op het frezen van de vloer. Dit doen wij op een stofarme wijze, waardoor het vrijgekomen stof tijdens het frezen direct wordt opgezogen en wordt afgevoerd door onze machines. Zo kan er vrijwel direct na het frezen worden overgegaan op verdere afwerking van de vloer en bespaart u veel tijd en schoonmaakkosten.

Betonvloer frezen of verwijderen

Wanneer betonvloer frezen?

Beton frezen wordt in de meeste gevallen toegepast bij betonvloeren die toe zijn aan vervanging of herstel. In het geval dat uw betonvloer krassen, vlekken en slijtage vertoont kunnen wij de bovenste laag van de vloer frezen, waarmee we de vloer een nieuw leven inblazen. Frezen kan ook een optie zijn wanneer er sprake is van elastische lijmresten of oude egalisatielagen. Deze kunnen worden verwijderd door middel van frezen. Indien de slijtage en beschadigingen aan uw vloer dusdanig ernstig zijn dat het vervangen van de vloer de enige optie is, dan kan frezen ook de oplossing bieden.

Tevens kunnen wij de vloer ook frezen voor het verlagen van de vloer, het verbeteren van de afwatering en voor het frezen van sleuven in beton.

De voordelen van frezen

Het frezen van beton is een veelzijdige vloertechniek met vele voordelen. De belangrijkste voordelen hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet:

 • Er kan na het frezen direct worden overgegaan op verdere afwerking
 • Nieuwe toplaag kan vrijwel direct worden aangebracht
 • Vrijgekomen stof wordt direct opgezogen en afgevoerd
 • Geen schoonmaakkosten nodig
 • Geschikt voor elke oppervlakte
 • Stofarme werkwijze
 • Vloer verlagen

Toepassingen frezen

Het frezen van beton is een zeer efficiënte vloertechniek en kan voor verschillende doeleinden worden toegepast, zoals:

 • Vernieuwen van de vloer door het verwijderen van slijtage, krassen, vlekken en roest
 • Verwijderen van oude coatings en andere toplagen
 • Hoogteverschillen in de vloer verhelpen
 • Ter voorbereiding voor het aanleggen van een nieuwe toplaag, coating of gietvloer
 • Verbetering van de afwatering

Betonvloer frezen: uitbesteden of zelf doen?

Uw betonvloer dient altijd door een gespecialiseerde, ervaren partij te worden uitgevoerd. Het frezen van beton is namelijk niet alleen een tijdrovende klus, maar is er ook een waarbij er specifieke kennis, ervaring en know-how vereist is. Er zijn namelijk te veel dingen waar rekening mee gehouden moet worden om een betonvloer op de juiste manier te frezen, zonder deze te beschadigen. Daarnaast wordt er bij het frezen ook gebruik gemaakt van speciale apparatuur en machines.

Wij raden te allen tijde aan om het frezen van een betonvloer uit te besteden. Een gespecialiseerde partij beschikt over de nodige kennis, ervaring en machines om de vloer op de juiste manier aan te pakken, zonder deze te beschadigen. Door deze klus uit te besteden, weet u zeker dat u het gewenste resultaat zult hebben en dat uw betonvloer op een efficiënte manier wordt klaargemaakt voor vervanging of voor verdere afwerking.

Prijs van betonvloer frezen

De prijs voor het frezen van een betonvloer hangt af van meerdere factoren. Het totale oppervlak is natuurlijk een grote factor voor het bepalen van de prijs. Daarnaast is het einddoel van de vloer ook van belang. Afhankelijk van het doel van de vloer, wordt er bepaald hoeveel millimeter of centimeter er gefreesd moet worden. Logischerwijs, hoe dikker de te frezen laag, hoe hoger de prijs. Ook spelen andere factoren een rol bij het bepalen van de prijs, zoals de etage van de vloer, de huidige staat van de vloer en of de vloer eerst volledig afgebroken moet worden of niet.

Voor de prijs van het frezen van uw betonvloer kunt u bij ons een gratis vrijblijvende offerte opvragen. Graag ontvangen wij van u alle nodige informatie betreft de vloer, zodat wij een duidelijk beeld hebben van wat er gedaan moet worden. Met deze informatie, kunnen wij een scherp geprijsde offerte voor u opmaken.

Uw betonvloer laten frezen door Straalbedrijf Arts

Is uw betonvloer toe aan vervanging of wilt u uw betonvloer een nieuw leven inblazen en bent u op zoek naar een specialistische partij hiervoor? Wij zijn de aangewezen partij voor het frezen van betonvloeren. Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring in de voorbereiding van vloeren en weten daarom als geen ander hoe wij betonvloeren moeten aanpakken. Tevens beschikken wij over professionele apparatuur en machines die nodig zijn om uw betonvloer op een stofarme, efficiënte manier te frezen. Talloze opdrachtgevers in Nederland en België gingen u al voor. Twijfel daarom niet langer en schakel Straalbedrijf Arts in. Voor meer informatie, vragen of deskundig advies, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Prijs van betonvloer schuren

De kosten voor het schuren van beton kunnen erg variëren. Dit is afhankelijk van het totale oppervlak en het doel van het schuren. Sommige betonvloeren hebben 1 schuurbeurt nodig waar andere meer dan 5 schuur beurten nodig hebben. Voor de prijs van het schuren van uw bedrijfsvloer kunt u volledig vrijblijvend een offerte bij ons opvragen. Aan de hand van de informatie die wij van u ontvangen, kunnen wij een duidelijke, scherp geprijsde offerte op maat maken. Ook kunt uiteraard contact met ons opnemen voor advies.

Arts straalbedrijf Beton schuren uitbesteden