fbpx
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

Betonvloer stralen, uitbesteden of zelf doen?

Een betonvloer is een sterke vloer die jarenlang meegaat. Echter, heeft een betonvloer geen oneindige levensduur. Zo zal zelfs de betonvloer na verloop van tijd beschadigd raken en toe zijn aan vervanging. Vaak krijgen wij de vraag of u de betonvloer zelf moet stralen of dit moet uitbesteden aan een professioneel bedrijf. In deze blog geven wij antwoord op deze en andere vragen..

Wat is stralen?

Bij Straalbedrijf Arts maken wij gebruik van kogelstralen. Bij deze techniek wordt er gebruik gemaakt van stalen kogeltjes die met een hoge kracht op een oppervlakte (in dit geval: de vloer) worden afgeschoten. Hierdoor komt er vuil en stof vrij en deze wordt vervolgens direct door de machine opgezogen en afgevoerd. Wij zetten stralen van betonvloeren in voor het opruwen en reinigen van vloeren. Deze techniek wordt veelal toegepast bij bedrijfsvloeren die in de loop der tijd vervuild zijn geraakt en/of (licht) beschadigd zijn geraakt.

Het stralen van uw betonvloer doen wij ook nog eens op een stofarme wijze, waardoor er na het stralen van uw vloer vrijwel direct kan worden overgegaan op verdere afwerking van de vloer, door bijvoorbeeld een nieuwe toplaag of coating aan te brengen.

Wanneer betonvloer stralen?

Een betonvloer die vervuild is en niet te ernstig beschadigd is, kunnen wij in oude glorie herstellen door middel van stralen. Hierdoor komen de originele eigenschappen van de vloer weer naar boven en wordt de vloer weer zo goed als nieuw. Stralen van vloeren passen wij niet alleen toe voor het herstellen van bestaande vloeren, maar ook voor wanneer de huidige vloer vervangen dient te worden. Dan kan stralen ervoor zorgen dat de huidige vloer voldoende ruw wordt, zodat de nieuwe laag of coating zich optimaal aan de vloer kan hechten.

Betonvloer stralen

De voordelen van stralen

Het stralen van een betonvloer heeft vele voordelen, zoals onder andere:

 • Geen tijdverlies door eventuele opruimwerkzaamheden
 • Geen onnodige schoonmaakkosten
 • Snel en doeltreffend, resultaat direct zichtbaar
 • Overal toepasbaar, in elke sector en branche
 • Toepasbaar voor kleine en grote oppervlakken
 • Het straal residu wordt meteen door de machine opgezogen
 • Milieuvriendelijke manier van werken
 • Direct aanbrengen van nieuwe toplaag of coating mogelijk

Toepassingen stralen

Het stralen van uw betonvloer kunnen we voor verschillende doeleinden toepassen:

 • Het verwijderen van bestaande coatinglagen
 • Opruwen van uw vloer, voor een betere hechting van de nieuwe toplaag, coating of gietvloer
 • Verwijderen van vervuiling, lijmresten, hardnekkige vlekken en stof
 • Opruwen van uw vloer, als eindafwerking voor het creëren van een antisliplaag

Betonvloer stralen: uitbesteden of zelf doen?

Het stralen van een betonvloer is een erg specialistische klus dat niet alleen veel tijd in beslag neemt, maar ook veel vakgebonden kennis vereist. Het stralen van uw betonvloer kunt u daarom het beste uitbesteden aan een gespecialiseerde partij. Een partij die zich specialiseert in de voorbehandeling van vloeren, waaronder in het stralen van vloeren, beschikt over de juiste apparatuur en de nodige kennis en expertise om uw betonvloer zo goed mogelijk te stralen en het beste resultaat te leveren.

Bij het stralen van een betonvloer komen er namelijk veel aspecten bij kijken, zoals de techniek van het stralen, maar ook het gebruik van speciale machines en de nodige kennis voor het aanpakken van een vloer zonder deze te beschadigen. Het laatste wat u wilt is uw betonvloer beschadigen, want dan bent u nog verder van huis. Uitbesteden is daarom te allen tijde de beste optie. Zo weet u zeker dat het geleverde werk van hoge kwaliteit is en dat uw betonvloer op professionele wijze weer volledig is hersteld of wordt klaargemaakt voor verdere afwerking.

Prijs betonvloer stralen

De prijs voor het stralen van een betonvloer is nooit hetzelfde en hangt af van een aantal belangrijke factoren. Zo is het totale oppervlak van de vloer bijvoorbeeld van groot belang bij het berekenen van de totale kosten. Hoe groter het oppervlak, hoe meer u kwijt bent, maar hoe lager de prijs per vierkante meter is. Het doel van het stralen is ook kostenbepalend. Zo kan de prijs voor het verwijderen van lijmresten anders zijn dan de prijs voor het opruwen van de vloer om een antisliplaag te creëren. Sommige betonvloeren hebben 1 schuurbeurt nodig, waar andere 2 tot wel 10 schuurbeurten nodig hebben. Tevens is de staat van de ondervloer ook van belang. Indien uw ondervloer te ernstig beschadigd is, zal hier rekening mee moeten worden gehouden bij het stralen van de vloer. Dit kan ook een effect hebben bij de berekening van de prijs.

Voor de prijs van het stralen van uw betonvloer kunt u bij ons geheel vrijblijvend een offerte opvragen. Aan de hand van de informatie die wij van u ontvangen, kunnen wij een duidelijke, scherp geprijsde offerte voor u opmaken.

Uw betonvloer laten stralen door Straalbedrijf Arts?

Moet uw betonvloer gestraald worden en bent u op zoek naar een gespecialiseerde partij hiervoor? Zoek dan niet verder, want wij zijn absoluut de aangewezen partij voor het stralen van betonvloeren. Met meer dan 25 jaar ervaring weten wij als geen ander hoe wij uw betonvloer het beste kunnen stralen en hebben wij al vele bedrijven geholpen in de voorbehandeling van hun bedrijfsvloer. Voor meer informatie, vragen of deskundig advies, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Arts straalbedrijf Beton schuren uitbesteden