fbpx
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

Betonvloer voorbehandelen voor een nieuwe vloer

Het voorbehandelen van een betonvloer

Door middel van schuren, stralen of frezen

Een nieuwe vloer aanleggen is geen gemakkelijke klus. Zodra de keuze voor het type vloer is gemaakt, is het van groot belang om de huidige vloer op de juiste manier voor te behandelen en om de ondergrond klaar te maken voor het aanleggen van een nieuwe vloer. De juiste voorbehandeling voor een nieuwe vloer is uiterst belangrijk voor de nieuwe vloer. Een goede vloer voorbehandeling is niet alleen nodig voor een goede hechting en het voorkomen van scheuren in de nieuwe vloer, maar ook voor het visuele effect, wanneer er bijvoorbeeld een doorzichtige coating als toplaag aangebracht dient te worden.

Het voorbehandelen van een betonvloer

Vele bedrijven hebben een betonvloer. De voorbehandeling van een betonvloer is niet hetzelfde als voor bijvoorbeeld een houten vloer. Een betonvloer dient op een specialistische wijze te worden voorbehandeld. Voor het voorbehandelen van een betonvloer zijn er een aantal uiterst effectieve technieken, zoals het schuren, stralen of frezen. Belangrijk is wel dat deze technieken op een stofvrije of stofarme manier worden uitgevoerd. Dit is cruciaal voor de hechting van de nieuwe vloer of nieuwe toplaag. Een nieuwe vloer kan zich namelijk minder goed hechten aan een ondervloer met veel stof of vuil en welke niet voldoende ruw is.

Project stofarm stralen

Betonvloer voorbehandelen door middel van schuren

Het schuren van vloeren wordt veelal toegepast als één van de voorbehandeling technieken. Door middel van schuren wordt de huidige onderlaag opgeschuurd door een speciale machine. Hiermee wordt de ondergrond weer ruw en komen de originele eigenschappen van de vloer weer naar boven. Schuren is een vrij lichte simpele van voorbehandeling en wordt veelal toegepast om vlekken en donkere plekken op de vloer weg te werken, om de vloer gelijk te maken en als voorbehandeling techniek voor het aanbrengen van een nieuwe toplaag of coating.

Betonvloer voorbehandelen door middel van stralen

Een andere veelgebruikte techniek voor het voorbehandelen van vloeren is stralen. Net als schuren, is stralen ook een populaire techniek voor betonvloeren. Door middel van stralen wordt de vloer opgeruwd doordat er kogeltjes met een werpwiel met grote kracht op het oppervlak worden afgeschoten. Hierdoor komen oude lagen zoals coatings, maar ook restanten van lijm, vuil en andere verontreinigingen los. Door middel van stralen wordt het te behandelen oppervlak in één keer gereinigd en geëgaliseerd. Stralen is daarom een erg veelzijdige en multifunctionele techniek voor het voorbehandelen van betonvloeren.

Betonvloer voorbehandelen door middel van frezen

Indien uw betonvloer echt toe is aan herstel, kan frezen een zeer nuttige voorbehandeling technieken zijn. Denk bijvoorbeeld aan krassen, scheuren en vlekken die in de loop van de jaren door intensief gebruik zijn ontstaan. Door middel van frezen wordt er (een stukje) van de bovenste laag van de vloer verwijderd. Dit gebeurd middels een speciale freesmachine. Een bijkomend voordeel van deze techniek is dat er middels deze techniek ook sleuven in het beton gefreesd kunnen worden, wat ideaal is voor vloerverwarming.

Bij het frezen van de vloer dient er eerst een inventarisatie uitgevoerd te worden, waarin de huidige situatie van de vloer wordt bekeken. Tijdens de inventarisatie wordt er, in overleg met u, besloten of de huidige vloer eerst gesloopt moet worden of niet. Het frezen van betonvloeren is een zeer specialistische klus die te allen tijde door een professioneel en gespecialiseerd team uitgevoerd dient te worden voor het beste resultaat, want bij het frezen loopt uw namelijk vrijwel altijd tegen verrassingen aan, zoals het bepalen van gewicht en de druk door een bepaalde etage. Wordt dit niet gedaan, dan is er een kans dat er scheuren in de nieuwe vloer kunnen ontstaan.

Voorbehandeling van betonvloeren door Straalbedrijf Arts

Voor het voorbehandelen van betonvloeren zijn schuren, stralen en frezen de meest veelgebruikte technieken en dat is uiteraard niet zonder reden. Deze technieken zijn uiterst effectief en hebben ieder hun eigen voordelen. Bij Straalbedrijf Arts kunt u terecht voor alle drie de vloer voorbehandeling technieken. Bovendien gaan wij altijd op een stofarme manier te werk door het gebruik van speciale machines. Hierdoor kunnen wij projecten vaak binnen één of enkele dagen afronden en hoeven uw werkprocessen nooit lang stil te staan. Door onze stofarme werkwijze kan er ook vrijwel direct worden overgegaan op verdere afwerking van de vloer, door bijvoorbeeld het aanbrengen van een nieuwe toplaag of coating. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op!

Arts straalbedrijf landbouw