fbpx
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

Coating verwijderen van beton

Veel bedrijfsvloeren hebben een coatingvloer. In de meeste gevallen gaat dit om de epoxycoating, epoxy gietvloer of een troffelvloer. Dit is uiteraard niet zonder reden. Epoxycoatings, epoxy (giet)vloeren en troffelvloeren hebben namelijk veel goede eigenschappen voor bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Deze kunnen namelijk antislip en vloeistofdicht worden gemaakt, wat erg gunstig is voor bijvoorbeeld bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. Ook zijn deze coatings vaak gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen oliën en chemicaliën, wat de coatings geschikt maakt voor de automotive industrie, zoals garages, werkplaatsen en wasstraten.
Coating verwijderen van beton

Ondergrond voor coatingvloeren

Coatingvloeren hebben ook een ander groot voordeel. Dit is namelijk dat ze op vrijwel elke ondergrond gelegd kunnen worden. Het vaakst worden coatings gelegd op een ondergrond van beton. Na jarenlang intensief gebruik of simpelweg door onjuist gebruik van de coating kan deze beschadigd raken waardoor deze gerepareerd of vervangen dient te worden. Het verwijderen van coating van uw betonvloer kan op een aantal manieren gedaan worden. Hiervoor zijn er een aantal technieken.

Coating verwijderen technieken

Indien uw vloer gerenoveerd of vervangen dient te worden, zijn er een aantal technieken die u kunt toepassen voor het verwijderen van de coating. Dit is echter wel een klus waarvoor specifieke ervaring vereist is. Daarom is het altijd aan te raden dit te laten doen door een gespecialiseerde partij. Straalbedrijf Arts is zo’n partij. Het verwijderen van de epoxycoating, oude vloercoating, epoxy vloeren en andere toplagen van betonvloeren kan bij ons door middel van drie technieken, namelijk: schuren, stralen en frezen.

Coating verwijderen van beton d.m.v. schuren

Schuren is doorgaans de meest gebruikte manier van het verwijderen van coating. Door middel van schuren kunnen wij de huidige coating verwijderen en is uw vloer een nieuw leven inblazen. Dit doen wij op een stofarme manier. Door schuren bespaart u niet alleen een hoop tijd maar ook kosten.

Coating verwijderen van beton d.m.v. stralen

Ook kunnen wij de coating verwijderen door middel van stralen. Mits de vloer niet ernstig beschadigd is, kan de vloer gerenoveerd worden door middel van stralen. Vervolgens wordt de vloer stofvrij gemaakt, waardoor er een gemakkelijk en snel een nieuwe toplaag aangebracht kan worden, in de vorm van bijvoorbeeld een nieuwe epoxycoating.

Coating verwijderen van beton d.m.v. frezen

Als laatste kunnen wij ook uw coating verwijderen door middel van frezen. Vaak is frezen pas nodig in het geval dat de vloer niet meer te redden is en dusdanig beschadigd is dat vervanging van de vloer de enige optie is. De vloer wordt in dit geval gesloopt en na het slopen kan er worden begonnen aan het frezen. Dit is een erg specialistische klus en kan vaak niet worden gedaan zonder de juiste apparatuur, machines en kennis en expertise. Wij kunnen uw coating verwijderen door middel van stofarm frezen van uw vloer en hiermee uw vloer volledig klaarmaken voor vervanging.

Waarom kiezen voor Straalbedrijf Arts?

Straalbedrijf Arts is een gespecialiseerd bedrijf in het voorbehandelen van bedrijfsvloeren. Dit doen wij door middel van schuren, stralen of frezen. Al onze vloer voorbehandeling technieken worden uitgevoerd op een stofarme manier. Wij gaan razendsnel te werk en zijn vaak binnen 1 dag klaar. U kunt gebruik maken van onze diensten in elke mogelijke branche en door onze jarenlange ervaring weet u zeker dat u aan het juiste adres bent.

Moet de coating van uw betonvloer worden verwijderd en bent u op zoek naar een gespecialiseerde partij? Zoek dan niet verder en vraag een vrijblijvende offerte aan bij Straalbedrijf Arts.

Coating verwijderen van beton