fbpx
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

Een beschadigde betonvloer renoveren

Het renoveren van een beschadigde betonvloer

kan door middel van schuren, stralen of frezen.

Een vloer gaat vaak vele jaren mee. Een betonvloer bijvoorbeeld kan tot wel 100 jaar meegaan. Vele bedrijven hebben een betonvloer, wat natuurlijk een veilige en een uiterst duurzame keuze is. Maar zelfs een betonvloer heeft geen oneindige levensduur. Door jarenlang intensief gebruik kan en zal een betonvloer ooit beschadigingen gaan vertonenen en versleten raken.

Betonvloer verzorgen

Uiteraard kunt u in de loop der jaren de vloer goed verzorgen, waardoor u de levensduur van de vloer kunt verlengen en waardoor de vloer functioneel en veilig zal blijven. Een betonvloer kan bijvoorbeeld op regelmatige basis worden ingewreven met bijenwas of acrylwas. Dit zorgt voor een beschermlaag tegen vocht en vuil. Vocht en vuil zijn namelijk grote vijanden van een betonvloer. Door het regelmatig onderhouden van de vloer kunt u voorkomen dat er doffe plekken op de vloer zullen ontstaat en zorgt u ervoor dat de vloer langer mooi blijft.

Veiligheid is belangrijk voor bedrijven

Veiligheid is een erg belangrijk aspect voor bedrijven, vooral in ruimtes als magazijnen, distributiecentra, winkelruimtes, car- en truckwashes etc. Een veilige vloer is niet alleen noodzakelijk voor uzelf en uw personeel maar ook voor uw klanten. Echter, in vele van deze ruimtes wordt er met zware machines en voertuigen gereden. Natuurlijk is dit niet bevorderlijk voor de vloer en zal de vloer sneller scheuren en krassen gaan krijgen.

Kerstperiode vloer stralen

Betonvloer renoveren

In het geval dat de vloer toch dusdanig beschadigd of vervuild is geraakt, kunt u ervoor kiezen om de vloer te renoveren. Afhankelijk van de staat van de vloer zijn er een aantal technieken die kunnen worden toegepast om de beschadigde vloer aan te pakken.

Indien uw vloer licht beschadigd is en vlekken en donkere plekken heeft, kunt u ervoor kiezen om de vloer te schuren. Door middel van schuren wordt de huidige onderlaag opgeschuurd door een speciale machine en wordt de ondergrond weer ruw, waardoor de originele eigenschappen van de vloer weer naar boven komen. Tevens kan deze techniek ook worden toegepast om de vloer gelijk te maken (egaliseren) voor het aanbrengen van een nieuwe toplaag of coating.

Indien uw vloer (ernstig) vervuild is geraakt door bijvoorbeeld oude lagen coatings, restanten van lijm, hardnekkig vuil of andere verontreinigingen, kunt u ervoor kiezen om de vloer te stralen. Door middel van stralen wordt de vloer opgeruwd en wordt het oppervlak in één keer gereinigd en geëgaliseerd. Stralen is, samen met schuren, een vaak toegepaste techniek voor het renoveren van vloeren.

Als laatste kunt u er ook voor kiezen om uw vloer te frezen. Frezen is noodzakelijk wanneer uw vloer echt toe is aan herstel door bijvoorbeeld de aanwezige scheuren, grote krassen of niet te verwijderen vlekken die in de loop der jaren zijn ontstaan en nooit zijn aangepakt. Door middel van frezen wordt er (een stukje van) de bovenste laag van de vloer verwijderd door middel van een speciale freesmachine. Een bijkomend voordeel van deze techniek is dat er middels het frezen ook sleuven in het beton gefreesd kunnen worden, voor bijvoorbeeld het aanleggen van vloerverwarming.

Stofarme werkwijze is belangrijk

Zowel het schuren, als het stralen en het frezen doen wij op een stofarme manier. Een stofarme werkwijze heeft namelijk vele voordelen voor zowel ons als uzelf, zoals:

  • Vrijgekomen stof wordt direct opgezogen en afgevoerd
  • Geen schoonmaakkosten nodig
  • Tijd besparen door niet te hoeven schoon te maken
  • Nieuwe toplaag kan vrijwel direct worden aangebracht
  • Milieuvriendelijk, doordat er geen schoonmaakmiddelen worden gebruikt

Is uw vloer toe aan renovatie?

Neem dan snel contact met ons op. Door jarenlange ervaring weten wij altijd de juiste oplossing te bieden voor uw situatie en kunnen wij u te allen tijde voorzien van deskundig advies en hoogwaardige service. Door onze kennis, expertise en professionele machines kunnen wij vaak al binnen 1 dag de klus af hebben, waardoor u geen tijdverlies heeft. Dus is uw vloer toe aan schuren, stralen of frezen of weet u niet zeker welke techniek het beste is voor uw vloer? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

Arts straalbedrijf landbouw