fbpx
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

Gietvloer verwijderen van beton

Een gietvloer is doorgaans een vloer die jarenlang meegaat en die ‘voor het leven’ wordt gelegd. Wie besluit een gietvloer te verwijderen, kan dan voor een probleem komen te staan. Het verwijderen van een gietvloer is namelijk een lastige klus die niet zomaar door iedereen gedaan kan worden. Alsnog is dit geen onmogelijke klus. In onze nieuwe blog leest u alles wat u moet weten over het verwijderen van een gietvloer.

Waarom gietvloer verwijderen?

Er kunnen meerdere redenen zijn om een gietvloer te (laten) verwijderen. De gietvloer voldoet bijvoorbeeld niet meer aan de gestelde veiligheidseisen, waardoor deze onveilig is geworden voor uzelf, uw klanten of personeel. Daarnaast kan de vloer beschadigd zijn geraakt. Daarnaast kan de vloer door jarenlang intensief gebruik dusdanig versleten of vervuild zijn geraakt, dat het verwijderen ervan de enige optie is. Of u vindt de vloer simpelweg niet meer mooi en wilt de vloer vervangen. Dit zijn allemaal mogelijke redenen om ervoor te kiezen uw gietvloer te verwijderen.

Gietvloer verwijderen; zelf doen of uitbesteden?

Het verwijderen van een gietvloer is een zeer specialistische klus. Het zelf verwijderen van uw gietvloer is daarom niet verstandig en het inschakelen van een gespecialiseerde partij is daarom altijd aan te raden. Er komt namelijk erg veel bij kijken tijdens het verwijderen van een gietvloer. Tijdens het verwijderen van de gietvloer is het belangrijk dat de ondervloer niet beschadigd raakt. Met een beschadigde ondervloer bent u namelijk nog verder van huis. Het repareren van een beschadigde ondervloer kost namelijk een hoop tijd en geld. Gespecialiseerde partijen, zoals Straalbedrijf Arts, beschikken over speciale machines en apparaten, waarmee zij de gietvloer op een vakkundige wijze, laag voor laag, kunnen verwijderen, zonder de ondervloer te beschadigen.

Volledig verwijderen is niet de enige optie

Het verwijderen van een beschadigde, vervuilde of versleten gietvloer is niet de enige optie om de vloer weer nieuw leven in te blazen. Zo zijn er een aantal technieken die kunnen worden toegepast voor het renoveren en het verwijderen van een gietvloer.

Door middel van schuren, herstellen wij uw gietvloer weer in oude glorie. In dit geval hoeft uw vloer niet volledig afgebroken te worden en bespaart u hiermee kosten. Het grote voordeel van schuren is het feit dat er na het schuren direct kan worden overgegaan op het aanleggen van een nieuwe laag/toplaag.

Tevens kunnen wij uw gietvloer stralen, mits deze niet te ernstig beschadigd is. Hierdoor komen de originele eigenschappen weer naar boven, wordt de vloer ruwer en ontstaat er weer grip, waardoor de vloer weer als nieuw wordt. Hiermee maken wij de vloer geschikt voor het aanbrengen van een nieuwe laag/toplaag.

Indien het volledig verwijderen van de gietvloer de enige optie is, dan kan frezen worden toegepast. Hiermee slopen wij de huidige vloer, frezen wij deze en leveren wij de vloer helemaal schoon op. Hierna kan er een nieuwe vloer worden gelegd.

betonschuren verschil

Gietvloer verwijderen kosten

De kosten voor het verwijderen van een gietvloer kunnen erg verschillen en zijn afhankelijk van een aantal factoren. Het totale oppervlak is hierin een cruciale factor. Vanzelfsprekend is een groot oppervlak duurder dan een klein oppervlak. De techniek die wordt gekozen voor het verwijderen van de gietvloer is ook bepalend in de prijsbepaling. Kiest u ervoor om de gietvloer volledig en definitief te laten verwijderen, dan bent u het meeste kwijt. Wilt u niet voor verrassingen komen te staan? Dan kunt u bij ons een geheel vrijblijvende offerte opvragen voor een indicatie van de kosten voor het verwijderen van de gietvloer.

Waarom kiezen voor Straalbedrijf Arts?

Door gebruik te maken van geavanceerde machines kunnen wij ervoor zorgen dat uw gietvloer vakkundig wordt verwijderd en dat er zo snel mogelijk kan worden overgegaan op verdere afwerking van de vloer. Wij werken te allen tijde op een stofarme manier, waarmee we ervoor zorgen dat het stof die vrijkomt meteen wordt opgezogen en afgevoerd. Tevens gaan wij razendsnel te werk en zijn wij vaak al binnen 1 dag klaar.

Uw gietvloer laten verwijderen door Straalbedrijf Arts?

U moet een gietvloer verwijderen. Een flinke klus! U kiest ervoor om dit uit te besteden. Slim, maar welk bedrijf kies je dan? Straalbedrijf Arts is de aangewezen partij voor het verwijderen van uw gietvloer. Met meer dan 25 jaar kennis en ervaring in betonherstel en in de voorbereiding van vloeren, weten wij als geen ander hoe wij dit soort klussen kunnen klaren. Wij zijn actief in heel Nederland en België en kunnen voor zowel kleine als grote opdrachten worden ingezet. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan snel contact met ons op of vraag direct een geheel vrijblijvende offerte bij ons op!

Gietvloer verwijderen van beton