fbpx
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

Het schuren van een betonvloer

Wij kunnen uw betonvloer optimaal schuren en verzorgen!

Is uw vloer aan vervanging toe, omdat deze vuil is geworden of slijtage vertoont? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Door onze 25 jaar lange ervaring kunnen wij uw vloer optimaal schuren. Bij vaste vloeren, zoals beton, is dit een specialistische klus. Wij kunnen uw vloer stofarm schuren en klaarmaken voor vervanging. Uw vloer is binnen de kortste keren weer nieuw!

Redenen voor het schuren van betonvloeren

Het schuren van een betonvloer is nodig om de vloer zo mooi en schoon mogelijk te krijgen. Dit doen we bijvoorbeeld door de bovenste laag van de vloer op te schuren, waardoor vlekken en doffe plekken zullen verdwijnen. Hierdoor kan er een nieuwe coating aangebracht worden en glanst uw vloer weer als tevoren. Ook na het verwijderen van oude vloerbedekkingen zoals vinyl, moeten lijmresten verwijderd worden. Betonvloer schuren is ook van toepassing om oneffenheden weg te werken. Dit komt omdat een betonvloer nooit 100% vlak is. Deze millimeters kunnen gecorrigeerd worden door het schuren van de vloer.

Bel mij terug

Heeft u vragen of advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk op

Verschillende schuurtechnieken

De eerste schuurtechniek is het verwijderen van de oude beschermlaag. Het verwijderen van een oude coating kan met een éénmalige schuurbeurt met korrelgrootte 60. Daarna kan er een nieuwe laag worden aangebracht, wat een echte specialistische klus is. Ten slotte is er een schuurtechniek gebaseerd op het repareren van de betonvloer. Een beschadigde betonvloer moet eerst gerepareerd worden en vormt daardoor niet meer één geheel. Door de betonvloer te schuren verhelpt u dit probleem. Vaak zijn 2 schuurbeurten voldoende om dit op te lossen.

Nattenbetonvloer schuren

Tijdens de afwerkingsfase van de betonvloer kan het wel eens gaan regenen, dit kan ervoor
zorgen dat de vloer niet mooi afgevlinderd wordt. Dit zien we vaak bij nieuwbouw. Een hevige regenbui kan een pas gestorte en nog natte betonvloer beschadigen. Schuurspecialisten hebben voor het schuren in zulke situaties speciaal ontwikkelde apparatuur die voorzien is van diamantsegmenten en aangesloten op een stofzuiger. Zulke machines zijn 450 kilo zwaar. Het resultaat van deze aanpak is een stofvrije vloer die klaar is om gecoat te worden.

BETON EGALISEREN voor verdere afwerking

Egaline is een zelfnivellerende stof die voornamelijk bestaat uit cement en kunsthars. Egaline wordt vaak gebruikt als voorbereiding voor een ander soort vloer, zoals een gietvloer of vloercoating. De grondstoffen van egaline maken de vloer erg sterk en flexibel, waardoor de vloer niet snel zal scheuren of barsten.

WELKE ONDERGRONDEN ZIJN GESCHIKT VOOR EGALINE?

In principe kunt u egaline op elk soort ondergrond aanbrengen, zolang deze voldoende stabiel en vloeistofdicht is. Denk bijvoorbeeld aan een tegelvloer of een betonvloer. Ook houten vloeren zijn geschikt, maar de vloerdelen moeten wel goed vastzitten en er mogen zich geen naden tussen de plankdelen bevinden. Naden en kieren tussen aansluiting bij de wand moeten nauwkeurig afgedicht worden met kit of PUR-schuim. Egaline heeft de gunstige eigenschap dat het licht elastisch en scheuroverbruggend is.

WANNEER EEN BETONVLOER SCHUREN?

Betonvloeren of gepolierde beton hebben immers vele voordelen, maar het onderhoud en de levensduur zijn één van de nadelen. De poreuze structuur van beton zorgt ervoor dat vlekken en slijtage snel ontstaan. Deze problemen kunt u aanpakken door uw betonvloer eerst te schuren en nadien een beschermende vloercoating aan te brengen. Omdat ieder type coating een andere ruwheid vereist, is het aangeraden hiervoor een vakman in te schakelen. Samen met onze partner Mesa Coatings, voorzien we bedrijven al jarenlang van de hoogst mogelijke kwaliteit kunststofvloeren.

Uw vloer schuren en afwerken met coating dient uitgevoerd te worden door een ervaren partij. Er komen namelijk veel uitdagingen bij kijken, zoals het gewicht en welke druk er uitgevoerd moet worden. Talloze opdrachtgevers in Nederland en België zijn u al naar volle tevredenheid voorgegaan.

Kenmerken van onze diensten

Razendsnel

Alle oppervlakten

Professionele apparatuur

Stofarm

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

Heeft u een project waarin het slopen, stralen, schuren of frezen van een ondergrond of wegdek noodzakelijk is? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u exact wat wij voor u kunnen betekenen. Bij ons zit u niet vast aan een ingewikkeld contract met kleine lettertjes. Door onze duidelijke werkwijze en transparantie weet u altijd precies waar u bij ons aan te bent en wat u van ons kunt verwachten. Vraag gerust een geheel vrijblijvende offerte aan en wij laten u weten wat wij voor u kunnen betekenen.

Locatie

Schatersdijk 23
5575 XH Luyksgestel, Nederland