fbpx
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

Interview met Danny Arts

Alles over het project bij DO-IT in Barneveld

In februari 2020 werd Straalbedrijf Arts ingeschakeld om bij DO-IT in Barneveld, een bedrijf dat handelt in 100% biologische voedselingrediënten en consumptiegoederen, de vloer van hun 3 inpakruimtes te behandelen.

Als werkzaamheden zouden ze de vloer schuren, maar dit is toch net anders verlopen dan vooraf gedacht. Hieronder vind u het interview met Danny Arts, die verantwoordelijk was om dit project in goede banen te leiden. Zoals Danny mooi weer geeft: “Een perfect verlopen project, met een onverwachte wending”.

Waarom zijn jullie ingeschakeld om te helpen bij DO-IT?

“Onze opdrachtgever had dit keer een mooie klus in Barneveld, waarvoor we zouden helpen om de vloer van inpakruimtes een voorbehandeling te geven zodat er een nieuwe coatinglaag aangebracht kon worden. Als werkzaamheden werd er aangegeven dat we dit keer zouden moeten schuren, het licht opruwen van de vloer. Alleen hebben we uiteindelijk iets anders gedaan, als ons advies naar de klant”.

Oke, want welke methode past het best bij het probleem van deze klant?

“Nou, op de vloer lag een oude coatingvloer die er nog gedeeltelijk op lag. Helaas was het dus zo dat die coatinglaag geen voorbehandeling heeft gehad, waardoor deze niet goed aan de ondergrond was gehecht. We hebben dus als advies naar de klant gegeven dat alleen schuren niet het gewenste resultaat zou hebben, maar de hele laag compleet verwijderd moest worden. De klant is hiermee akkoord gegaan en toen zijn we begonnen met het stralen”.

DO-IT logo

Jullie hebben dus met de klant meegedacht en een aantal dingen moeten aanpassen. Heeft dit nog problemen veroorzaakt met de machines die jullie nodig hadden?

“Soms moeten we inderdaad inspelen op de situatie die zich voordoet, maar door onze expertise is dat gelukkig niet al te moeilijk, want hier zijn we altijd op voorbereid! We nemen namelijk altijd de vrachtwagen mee met al het apparatuur wat we nodig zouden kunnen hebben voor een klus. De standaard straalmachine die wij in gebruik hebben was perfect voor deze opdracht. Onze units hebben we altijd uitgerust, zodat we meteen kunnen omschakelen indien nodig en dat is wat er nu ook gebeurde. Dat is wel een van onze sterke punten bij Straalbedrijf Arts, we zijn ook erg blij met onze compleet ingerichte vrachtwagens.”

Fijn om te horen. Hoelang zijn jullie eigenlijk bezig geweest?

“We zijn ongeveer 4 uur bezig geweest met 3 verschillende inpakruimtes met een totaal vloeroppervlak van 566 m². Dat was ook ongeveer de geschatte tijd op de planning, want in de middag ben ik nog naar een andere klus geweest.”

Dat is best wel snel!

Is er iets wat jullie is bijgebleven tijdens deze dag?

“Niet echt iets speciaals, maar wat wij wel heel fijn vonden is dat in alle ruimtes een goede voorbereiding was getroffen. De vloer was namelijk leeg en er was schoongemaakt en daarna gedroogd, waardoor wij meteen van start konden gaan.“

Vonden jullie het een uitdagend project?

“We moesten aan het begin even omschakelen, dus daar moet je je even aan aanpassen, maar het project is helemaal goed verlopen. De samenwerking met de opdrachtgever was ook super. Die heeft zelf ook bijgedragen om een aantal randen te schuren.”

Bedankt voor je tijd Danny! Is er nog iets dat je de lezers wil meegeven?

“Jij ook erg bedankt! Het enige wat me te binnen schiet, is dat als iemand overweegt een nieuwe vloer te nemen, ik het adviseer om dit door experts te laten doen. En vergeet dan niet een goede voorbehandeling!”