fbpx
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

Ondergrond voorbereiding door stofarm stralen

Een uiterst effectieve en efficiënte manier

Van het voorbehandelen van verschillende ondergronden

Stralen is een voorbereidingstechniek voor het voorbehandelen van ondergronden. Er zijn een aantal verschillende straaltechnieken die veelal worden toegepast zoals zandstralen, vacuum stralen en kogelstralen. Bij Straalbedrijf Arts maken wij gebruik van kogelstralen. Het stralen wordt ook wel kogelstralen of blastrac stralen genoemd. Deze naam heeft de voorbereidingstechniek te danken aan de machines waarmee stralen veelal wordt gedaan. De naam van de producent van de machines is namelijk Blastrac.

Veelzijdige en multifunctionele techniek

Het stralen van betonvloeren is een populaire en veelgebruikte methode die in vele branches en industrieën wordt toegepast. Een belangrijke reden hiervan is dat stralen een erg veelzijdige en multifunctionele voorbereidingstechniek is die in één stap het oppervlak verwijdert, reinigt en egaliseert. Stralen verwijdert op een zeer doeltreffende manier oude coatings, vuil, verfresten en andere verontreinigingen. Daarnaast wordt stralen ook toegepast als voorbereidingstechniek voor het plaatsen van een nieuwe coating en door uw ondergrond te stralen wordt de hechting met vrijwel elk coatingsysteem verbeterd. Hierdoor is stralen een ideale voorbereidingstechniek voor uw nieuwe of huidige ondergrond.

Hoe werkt stofarm stralen?

Stralen is een stofarme techniek om het oppervlak op te ruwen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van stalen kogeltjes die met een werpwiel tegen het oppervlak geschoten worden. Dit gebeurt met een grote kracht, waardoor oude coatings, restanten van lijm, vuil en andere verontreinigingen loskomen. Het stof en vervuiling worden direct opgezogen en afgevoerd naar het stofvangsysteem. Hierdoor wordt het stralen op een stofarme manier uitgevoerd.

betonschuren verschil

Toepassingen van stofarm stralen

Stralen is een voorbereidingstechniek dat op verschillende oppervlaktes kan worden toegepast. Meestal wordt stralen toegepast op ondergronden van beton, asfalt of tegels. Stralen kan zelfs worden ingezet voor esthetische effecten op wegen en snelwegen. Daarnaast kan stralen ook worden toegepast in verschillende branches en is het een techniek die voor zowel kleine als grote oppervlaktes uiterst effectief is. Verder is stralen door middel van kogels (kogelstralen) een zeer milieuvriendelijke manier van stralen.

Uiterst effectief en efficiënt

Straalbedrijf Arts hanteert een stofarme werkwijze voor het stralen van ondergronden. Het grote voordeel hiervan is dat er vrijwel direct kan worden overgegaan op verdere afwerking van de vloer door bijvoorbeeld het aanbrengen van een nieuwe coatinglaag. Dit scheelt u niet alleen een hoop tijd maar hoeft u ook niet eerst de boel grondig schoon te maken. Het vrijgekomen stof wordt namelijk direct opgezogen. Door deze werkwijze te hanteren, kunnen wij uiterst efficiënt te werk gaan waardoor wij vaak al binnen 1 dag uw vloer gereed kunnen maken voor verdere afwerking of gebruik.

Waarom stralen?

  • Het opruwen van ondergronden voor een betere hechting van nieuwe coating
  • Geschikt voor ondergronden zoals beton, tegels en asfalt
  • Oude coatings, lijmresten, verf etc. verwijderen
  • Vloer direct klaar voor verdere afwerking
  • Uiterst effectief en efficiënt
  • Vaak binnen 1 dag klaar voor verdere afwerking of gebruik
  • Geschikt voor grote en kleine oppervlaktes
  • Van toepassing in elke branche

Stralen door Straalbedrijf Arts

Door onze stofarme werkwijze, het gebruik van professionele machines en meer dan 25 jaar ervaring en expertise kunnen wij verschillende technieken inzetten om verschillende ondergronden voor te bereiden voor verdere afwerking of gebruik. Een van deze technieken is het stofarm stralen van ondergronden. Een zeer effectieve en efficiënte techniek om uw vloer op te ruwen en oude coatings, lijmresten, vuil en andere verontreinigingen te verwijderen. Is uw ondergrond of vloer toe aan stralen? Neem dan contact met ons op en wij verzorgen een geheel vrijblijvende offerte voor u!

Arts straalbedrijf