fbpx
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

Oude coatings verwijderen van betonvloer

Verschillende technieken

Voor het verwijderen van oude coatingvloeren

Vele bedrijven hebben een coatingvloer of een gietvloer. Meestal zijn deze vloeren van het materiaal epoxy. Een epoxycoating of een epoxy gietvloer zijn beide erg goede en functionele vloeren en beschikken over vele goede eigenschappen binnen vele verschillende branches. Echter, na jarenlang intensief gebruik van de vloer of door onjuist gebruik of slecht onderhoud, kunnen ook deze vloeren beschadigd raken en toe zijn aan vervanging. Het verwijderen van coating van beton kan op een aantal manieren worden gedaan. De technieken hiervoor leggen wij in deze blog uit.

Coating verwijderen van beton

In het geval dat de huidige coatingvloer gerenoveerd of vervangen moet worden, zijn er een aantal technieken die toegepast kunnen worden voor het verwijderen van coating van uw betonvloer. Voor het verwijderen van uw epoxycoating, coatingvloer, gietvloer of andere toplagen zijn er drie technieken die kunnen worden toegepast. Deze technieken zijn schuren, stralen en frezen.

Schuren wordt het vaakst ingezet voor het verwijderen van oude coatingvloeren, indien de vloer niet te ernstig beschadigd is. Door middel van schuren kunnen wij de huidige coating van uw vloer verwijderen en daarmee uw vloer een tweede leven geven. Door uw huidige vloer te schuren, bespaart u tijd en ook kosten.

Uw vloer kunnen wij ook stralen om de coating te verwijderen. Deze techniek kan worden toegepast indien uw vloer niet te ernstig beschadigd is. Door middel van stralen wordt uw vloer gerenoveerd en stofvrij gemaakt. Hierdoor kan er gemakkelijk direct worden overgegaan op verdere afwerking van de vloer, door bijvoorbeeld een nieuwe toplaag aan te brengen, bijvoorbeeld een nieuwe coatingvloer.

Indien uw vloer niet meer te redden is doordat deze dusdanig beschadigd kunnen wij de vloer frezen. Deze techniek wordt vaak toegepast wanneer vervanging van de huidige coatingvloer de enige optie is. Uw huidige vloer wordt in dit geval gesloopt en direct na het slopen beginnen wij aan het frezen van de vloer. Het frezen is een zeer specialistische klus dat alleen met de juiste apparatuur uitgevoerd dient te worden. Door middel van frezen, kunnen wij uw huidige coatingvloer verwijderen en volledig klaarmaken voor vervanging.

Kerstperiode vloer stralen

Professioneel advies nodig?

Straalbedrijf Arts is al meer dan 25 gespecialiseerd in de voorbereiding van vloeren en betonherstel door middel van stofarm schuren, stralen en frezen. Door onze jarenlange ervaring en expertise, weten wij altijd tot de juiste oplossing te komen en kunnen wij uw klus vaak al binnen 1 dag afronden. Heeft u vragen of advies nodig betreft uw situatie omtrent het verwijderen van uw oude coatingvloer? Neem dan contact met ons op. Onze ervaren specialisten staan u graag te woord en kunnen een geheel vrijblijvende offerte voor u opmaken, volledig afgestemd op uw situatie en wensen.

Zelf doen of laten doen?

Al de bovengenoemde technieken zijn zeer specialistische technieken waarvoor specifieke ervaring en kennis nodig is. Zelf oude coatings verwijderen is daarom niet slim en het inschakelen van een gespecialiseerde partij is daarom te allen tijde aan te raden. Straalbedrijf Arts is zo een partij. U kunt ons inschakelen voor het verwijderen van oude epoxycoating, oude vloercoating, oude gietvloer en andere toplagen van betonvloeren binnen uw bedrijf. Ook kunnen wij lijmresten verwijderen en verf van beton verwijderen.

Arts straalbedrijf