fbpx
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

Stofarm stralen van bedrijfsvloeren

Een professionele en stofarme techniek

Voor het voorbehandelen van vloeren

Stofarm stralen is een vloerbehandeling techniek die wordt ingezet voor het reinigen en opruwen van harde oppervlakken zoals beton, kunststof en staal. Deze techniek wordt veelal toegepast bij bedrijfsvloeren die in de loop der tijd vervuild en/of (licht) beschadigd zijn geraakt. Stof en vuil bouwen zich namelijk op gedurende de jaren van gebruik en hoe langer het duurt, hoe lastiger het wordt om het stof en vuil van de vloer te verwijderen. Tevens kan de vloer ook in de loop van de tijd licht beschadigd raken. In dit geval kan het stralen van de vloer ook een oplossing bieden.

Stofarm stralen voor vloerherstel

Bij het stralen van vloeren is het erg belangrijk dat dit op een stofarme manier wordt gedaan. Dit is niet zonder reden. Stof is namelijk een grote vijand van elke vloer. Door het stofarm stralen van de vloer, wordt deze week zo goed als nieuw. Stofarm stralen kan de oplossing bieden wanneer uw vloer vervuild is geraakt. Door deze te stralen en stofvrij te maken, komen de originele eigenschappen van de vloer weer naar boven en zal de bovenste laag van de vloer ruw worden. Dit is essentieel voor vele bedrijven, want op deze manier krijgt de vloer weer grip en kan veiligheid worden gegarandeerd.

Stofarm stralen voor vloer vervanging

Het stofarm stralen wordt echter niet alleen gehanteerd bij het herstellen van de huidige vloer. Ook kan deze techniek worden toegepast wanneer uw vloer vervangen dient te worden. Hier is het ook van groot belang dat de vloer stofvrij is. Dit is van groot belang, omdat een nieuwe toplaag zich goed moet hechten aan de ondergrond, dus in dit geval aan de vloer. Indien de vloer stoffig is, kan de nieuwe toplaag zich niet goed hechten en kunnen er later problemen met de vloer ontstaan. De kwaliteit van de vloer zal hier dus onder lijden en dat is natuurlijk nooit de bedoeling.

straalbedrijf closeup

Voordelen van stofarm stralen

Het stofarm stralen van vloeren heeft vele voordelen. Wij zetten deze voordelen hieronder voor u op een rijtje:

  • Stof wordt direct afgezogen
  • Geen schoonmaakkosten
  • Milieuvriendelijke manier van vloerbehandeling, zonder toevoegingen
  • Direct aanbrengen van nieuwe toplaag/afwerklaag mogelijk
  • Geen tijdverlies door opruimwerkzaamheden

Toepassingen van stofarm stralen

Stofarm stralen van vloeren wordt toegepast voor verschillende doeleinden. Hieronder hebben wij de meest voorkomende toepassingen voor u uitgeschreven:

  • Verwijderen van vuil en stof
  • Opruwen van de vloer voor een betere hechting van nieuwe toplaag/afwerklaag
  • Opruwen als eindafwerking voor een antislip laag
  • Opleveren van brugdekken van staal
  • Verwijderen van slijtlagen

Stofarm stralen wordt veelal toegepast in ruimten zoals garages o.a. parkeergarages, productieruimtes, distributiecentra, bedrijfsruimtes en andere ruimten met veel loop- en rijverkeer. Tevens wordt stofarm stralen ook toegepast op parkeerdekken, bruggen en wegen, zowel binnen als buiten.

Stofarm stralen door Arts Straalbedrijf

Arts Straalbedrijf heeft meer dan 25 jaar ervaring in het voorbehandelen van vloeren. Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in het stralen van vloeren, maar ook in het schuren en frezen van vloeren en in het herstellen van betonvloeren. Het schuren en frezen doen wij ook op een stofarme manier. Dit kan door onze high-tech methode van werken en door gebruik te maken van professionele machines van Blastrac. Hierdoor kunnen wij uiterst efficiënt te werk gaan en kunnen wij vaak al binnen 1 dag uw vloer gereed maken voor verdere afwerking of gebruik. Onze diensten zijn geschikt voor grote en kleine oppervlaktes en van toepassing in elke branche. Bent u geïnteresseerd in het stofarm stralen van uw vloer, of in één van onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op!

Arts straalbedrijf