fbpx
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

Waarom een gladde betonvloer opruwen?

Hoe wordt een betonvloer glad?

Jaarlijks gebeuren er in Nederland veel ongelukken als gevolg van uitglijden op een gladde of natte vloer. Betonvloeren worden bovendien vaak te glad opgeleverd. Tevens kunnen betonvloeren glad worden door jarenlang intensief gebruik en verkeer. Na verloop van tijd slijt de toplaag van de betonvloer en in combinatie met een vochtige ondergrond zorgt dit ervoor dat de vloer glad en onveilig wordt. Het opruwen van de betonvloer kan in dit geval de uitkomst bieden om uw vloer weer ruw te maken en de veiligheid weer te kunnen garanderen.

betonschuren verschil

Gevaren van een gladde betonvloer

Het grootste gevaar van een gladde betonvloer is uiteraard het feit dat deze onveilig is voor uw klanten en uw personeel. In bijvoorbeeld de agrarische sector is een gladde betonvloer ook gevaarlijk voor de dieren. Mensen en dieren kunnen uitglijden en zich ernstig bezeren, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Dit kan ook vervelende juridische gevolgen hebben voor uw bedrijf. Om ongelukken door een gladde betonvloer te voorkomen, kunt u ervoor kiezen om uw betonvloer op te ruwen.

Door het opruwen van uw gladde betonvloer wordt deze weer ruw en stroef. Hierdoor ontstaat er weer voldoende grip, waardoor de vloer weer uitstekend beloopbaar wordt. Ook onder natte omstandigheden.

Betonvloer opruwen is breed toepasbaar

Wij kunnen gladde betonvloeren in verschillende ruimtes opruwen door middel van onze technieken. Hierbij kunt u denken aan betonvloeren in verschillende ruimtes, zoals magazijnvloeren, industrievloeren, parkeergarages, galerijen van flatgebouwen et cetera.

Tevens kunnen wij ook betonvloeren in de agrarische sector opruwen. Denk hierbij aan het opruwen van stalvloeren, waarbij veiligheid van zowel uw vee als uzelf erg belangrijk is. Door het opruwen van de stalvloeren heeft uw vee meer grip en creëert u zo een veiligere (werk)omgeving voor uw vee en uzelf. Ook kan de stalvloer na het opruwen worden afgewerkt door bijvoorbeeld het aanbrengen van een hygiënische coating.

Daarnaast kunnen wij niet alleen vloeren binnen, maar ook vloeren buiten opruwen, zoals op buitenterreinen, fietspaden, tunnels, bruggen, stelconplaten. Kortom, heeft u een betonvloer die te glad is geworden of te glad is opgeleverd? Wij kunnen deze voor u opruwen en klaar maken voor eventuele verdere afwerking.

Betonvloer opruwen voor verdere afwerking

U kunt er ook voor kiezen om uw betonvloer op te ruwen om deze klaar te maken voor verdere afwerking, zoals het aanbrengen van een coating of een gietvloer. De ondergrond dient hiervoor namelijk perfect ruw te zijn om optimale hechting te kunnen garanderen. Indien de ondergrond te glad is, kan de nieuwe toplaag of coating zich minder goed hechten. Door gebruik te maken van geavanceerde machines, werken wij te allen tijde op een stofarme werkwijze. Hierdoor wordt het vrijgekomen stof direct opgezogen en kan er vrijwel direct worden overgegaan op verdere afwerking van de vloer. Zo bespaart u een hoop tijd.

Prijs opruwen betonvloer

Bij het bepalen van de prijs voor het opruwen van uw betonvloer zijn er een aantal factoren die kostenbepalend zijn. Zo is het op te ruwen oppervlak van groot belang. Een groot oppervlak resulteert uiteraard in hogere kosten. Ook de situatie waar het opruwen van toepassing is is bepalend voor de prijs. De huidige staat van uw betonvloer heeft ook invloed op de berekening van de prijs. Voor een indicatie van de kosten voor het opruwen van uw betonvloer kunt u een geheel vrijblijvende offerte bij ons opvragen.

Uw betonvloer opruwen?

Is uw betonvloer te glad geworden, waardoor deze onveilig is voor uw klanten of uw personeel? Of is uw betonvloer bij oplevering te glad afgeleverd, wat vaak het geval is? Geen zorgen! Wij kunnen uw betonvloer opruwen. Onze technieken voor het opruwen van betonvloeren zijn niet alleen binnen, maar ook buiten toepasbaar. Moet uw betonvloer worden opgeruwd en/of klaargemaakt worden voor eventuele verdere afwerking? Neem dan snel contact met ons op. Met meer dan 25 jaar ervaring en expertise weten wij altijd tot de juiste oplossing te komen en de klus vaak al binnen 1 dag te klaren.

Arts straalbedrijf