fbpx
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

Wil je de vloer voorbehandelen?

Kies voor uitbesteden van deze klus!

Als je in jouw bedrijf een houten, betonnen vloer of een gietvloer wilt renoveren of aanpassen, is het van groot belang om de vloer voor te behandelen. Het voorbehandelen van bedrijfsvloeren zorgt voor een betere hechting van verf, lak en/of olie en voorkomt daarmee op lange termijn beschadiging van de vloer. Ook het onderhoud na voorbehandeling is veel gemakkelijker en minder intensief als een vloer behandeld is. Een laatste voordeel van een voorbehandelde vloer is de langere levensduur die je hiermee creëert. Allemaal leuk en aardig, denk je misschien, maar kan ik als ondernemer een vloer het beste zelf behandelen of deze klus uitbesteden? Kies je voor zelf behandelen, dan heb je schuur apparaten en machines nodig die gekocht of gehuurd moeten worden. Ook moet je een keuze maken uit de diverse soorten voor behandelingen die mogelijk zijn. Een andere optie is de voorbehandeling uitbesteden aan een ervaren bedrijf, die de grote bedrijfsruimten voor jou behandelt. Ten slotte moet je een keuze maken uit het soort voorbehandeling.

De aanschaf van apparaten

Wie zijn bedrijfsvloer wil voorbehandelen, heeft de keuze uit diverse soorten apparaten om deze klus uit te voeren. In de eerste plaats worden er apparaten gebruik om te schuren, met name bij houten ondergronden. Maar ook betonvloeren kunnen geschuurd worden. Ten tweede worden bij betonnen en vloeren en gietvloeren freesmachines gebruikt om de vloer te glad te maken en/of om vloerverwarming te kunnen aanbrengen). Ten slotte is een straalapparaat populair voor het voorbehandelen van vloeren in bedrijven en fabrieken. Dit is een krachtige voorbehandelingsmethode, bedoeld om grove stukken in de vloer weg te stralen. Denk bijvoorbeeld aan lijmresten en oneffenheden. Het kopen van voorbehandeling apparaten en -machines heeft echter behoorlijk wat nadelen. De apparatuur wordt slechts kort gebruikt en daarom is aankoop relatief duur. Verder vereist de omgang met deze machines enige kunde. Er moeten namelijk diverse aansluitingen en verbindingen gemaakt worden.

Vloer voorbehandelen brugdek
Autowasstraat voorbehandeling
Vloer voorbehandelen

Het huren van de apparatuur

Apparatuur om de vloer voor te behandelen kun je beter huren. Er zijn diverse verhuurbedrijven die, voor een vaak aantrekkelijke prijs, de apparatuur verhuren om de vloer voor te behandelen. Dit is een voordelige optie. Je huurt het benodigde apparaat namelijk alleen voor de uren waarin je deze nodig hebt. En dat is een stuk betaalbaarder dan een compleet nieuw apparaat aanschaffen. Heb je plannen om uw bedrijfsruimte of fabriekshal te frezen, schuren of stralen, dan is huren een optie, maar kun je eventueel ook apparaten kopen. Om een grote vloer in bedrijven strak en voorbewerkt te krijgen, heb je grotere apparaten nodig. Anders wordt de vloer bewerken wel een heel arbeidsintensieve en tijdrovende klus.

Het uitbesteden van de voorbehandeling

Het voorbehandelen van een vloer op de juiste manier uitvoeren, is iets wat kunde en ervaring vereist. Kies daarom voor het laten uitvoeren van dit project door een ervaren bedrijf dat weet hoe deze klus moet worden aangepakt. Als klant heb je dan enkele zekerheden die meer dan interessant zijn. Zo ben je ervan verzekerd dat de klus snel en goed wordt uitgevoerd. Hiermee bespaar je jezelf een hoop tijd en frustratie. Verder kun je altijd terugvallen op garantie. Mocht er iets niet goed zijn gegaan, dan wordt dit voor je opgelost. De tijd die hiermee vrijkomt, kun je besteden aan zaken en werk waarin je gespecialiseerd bent.

Straalbedrijf Arts

Een voordelig, professioneel en ervaren bedrijf die het voorbehandelen van bedrijfsvloeren voor jou kan oppakken, is Straalbedrijf Arts. Straalbedrijf Arts kan de fabrieksvloeren voor jou stralen, schuren of frezen, zodat deze geschikt worden voor het aanbrengen van een nieuwe vloer met een toplaag er bovenop. Als professioneel bedrijf werkt Arts volledig stofvrij, zodat je als ondernemer geen extra schoonmaakkosten hebt. Vraag nu een gratis een vrijblijvende offerte aan!