fbpx
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

Beton frezen, hoe gaat dat in zijn werk?

Beton frezen

Beton frezen wordt veelal toegepast bij betonvloeren die toe zijn aan herstel. Denk bijvoorbeeld aan krassen of vlekken op de vloer of de beschermingslaag die aan vernieuwing toe is. In dit geval is het frezen van beton één van de mogelijke oplossingen om uw betonvloer weer als nieuw te laten uitzien. Bij beton frezen wordt er een stukje van de bovenste laag van de vloer verwijderd. Deze dienst wordt met behulp van een freesmachine gedaan. Een freesmachine is een gespecialiseerde machine die gemaakt is om verschillende lagen van de vloer te frezen. Het frezen van beton kan verschillen van grootte, van enkele millimeters tot centimeters. Ook kan er gekozen worden om sleuven in het beton te frezen. Dit is erg handig voor bijvoorbeeld het aanbrengen en mooi en professioneel wegwerken van vloerverwarming in uw betonvloer.

Hoe werkt beton frezen?

Voordat er begonnen kan worden aan het frezen van een betonvloer, moet er eerst een inventarisatie gedaan worden. Dit houdt in dat onze specialisten gaan kijken naar de oppervlakte. Hierbij wordt er gekeken of eerst gesloopt moet worden of niet. Beton frezen is een grote en een zware klus die altijd uitgevoerd dient te worden door een ervaren, gespecialiseerde partij. Bij het frezen van beton lopen de specialisten altijd tegen verrassingen aan. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat de vloer op een bepaalde etage ligt en er moet dus rekening gehouden worden met de druk die toegepast kan worden om te frezen. Ook moet het gewicht bepaald worden. Wordt er geen rekening gehouden met de druk en het gewicht? Dan is er kans dat er scheuren in de vloer kunnen ontstaan. Het gewicht en druk zijn dus van optimale waarde om het beton optimaal te kunnen frezen. Tijdens de inventarisatie bepalen wij of er direct gestart kan worden met frezen of dat er eerst gesloopt dient te worden. Voor beide gevallen staan wij uiteraard voor u klaar en kunt u dit volledig aan ons overlaten. Ons doel is om u volledig te ontzorgen en om uw vloer klaar te maken voor verdere behandeling. Dit houdt in dat wij de vloer verwijderen, frezen en volledig schoon opleveren.

Welke toepassingen?

Het frezen van beton kan voor veel doeleinden nuttig zijn:

 

  • Krassen of vlekken wegwerken: in het geval dat uw betonvloer krassen of vlekken heeft, kunt u ervoor kiezen om uw betonvloer te frezen. Dit kan al verholpen worden door enkele millimeters te frezen.
  • Nieuwe beschermlaag: in het geval dat uw betonvloer een hoogteverschil heeft, kan het frezen van uw betonvloer de oplossing zijn. Hiermee worden de hoogteverschillen o professionele wijze weggewerkt.
  • Aanleggen gietvloer of parket: mocht u een gietvloer of parket willen aanleggen. Zowel de gietvloer als parket kunnen over uw huidige betonvloer gelegd worden. Uw betonvloer dient wel eerst enkele millimeters gefreesd te worden zodat er ruimte ontstaat voor een nieuwe vloer.
  • Verbetering van de afwatering: het frezen van beton kan worden toegepast voor verbetering van de afwatering, wat erg handig is voor carwash bedrijven.
beton frezen

Beton frezen oppervlakte

Voordat er gefreesd kan worden, moet de huidige vloer vaak nog gesloopt worden. Bij Straalbedrijf Arts wordt dit heel professioneel en vakkundig gedaan. Hoeft de vloer niet gesloopt te worden, dan kunnen wij gelijk beginnen het het beton frezen. Wij beschikken over grote en professionele freesmachines. Hierdoor kunnen er grote oppervlakten tegelijk gefreesd worden. Vaak wordt een vloer in een dag gefreesd. Over het algemeen geldt wel: hoe groter de oppervlakte hoe langer het duurt om de vloer perfect te frezen. De opdrachten die wij aannemen verschillen qua oppervlakte. Sommige projecten zijn kleine oppervlaktes van zo’n 30 vierkante meter en sommige zijn zo groot dat de klus een aantal dagen in beslag kan nemen.

Beton frezen kan ervoor zorgen dat de vloer weer gelijk getrokken wordt. Per freesgang kan er ongeveer 1 cm weggeschraapt worden. Soms zijn er bepaalde oppervlakten, zoals bij een op- en afrit, erg glad. In dit geval kan het frezen van beton ervoor zorgen dat de vloer weer minder glad wordt. Hierdoor wordt de veiligheid gewaarborgd.

Verschillende technieken van beton frezen

Beton frezen wordt veelal gedaan in de industriële sector en is voornamelijk voor fabrieken of bedrijven met grote oppervlaktes. Echter kan beton frezen uiteraard ook uitgevoerd worden in andere industrieën en bij kleinere oppervlakken. Het frezen van beton in de industriële sector kan een aantal dagen duren, omdat de oppervlakte vaak erg groot is waardoor het meer tijd kost om de vloer mooi en glad te krijgen. Soms moeten er oude vloermaterialen, coatings of vuil van de vloer verwijdert worden. Hiervoor is er een speciale techniek die er optimaal voor zorgd dat de vloer weer mooi en schoon is. Beton frezen heeft ook als doel om de voorbereiding voor de volgende coating optimaal te verzorgen. De vloer wordt dan gelijk getrokken en schoongemaakt. Als de vloer gelijk is getrokken is de voorbereiding goed verlopen, de volgende coating kan met succes worden aangelegd.

De kosten van beton frezen

Beton frezen is niet goedkoop. De kosten voor het beton frezen worden bepaald aan de hand van het aantal uur werk en de totale oppervlakte in vierkante meters. Is uw betonvloer toe aan reparatie en moet er gefreesd worden? Voor de prijs kunt u bij ons een geheel vrijblijvende offerte opvragen. Aan de hand van de informatie die wij van u ontvangen, kunnen wij een duidelijke, scherp geprijsde offerte op maat maken. Ook kunt uiteraard contact met ons opnemen voor advies.

Arts straalbedrijf