fbpx
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

Beton schuren of beton stralen?

Stofarm beton schuren of stofarm beton stralen?

Wat te kiezen?

Vele vloeren hebben vaak een ondergrond van beton. Voordat er overgegaan kan worden op het aanleggen van een nieuwe vloer of een andere toplaag op een beton ondergrond, dient deze voorbehandeld te worden. Vaak krijgen wij de vraag van onze opdrachtgevers over wanneer beton nu geschuurd of gestraald worden. In deze blog bespreken wij de belangrijkste verschillen tussen deze twee technieken en benoemen wij de voor- en nadelen van beide technieken als het gaat om het schuren of stralen van beton.

straalbedrijf equipment

Stofarm beton schuren

Een van de mogelijke voorbehandelingen van vloeren is het schuren ervan. Schuren wordt vaak gedaan om het oppervlak egaal te maken en zodat er een nieuwe vloer of nieuwe toplaag aangebracht kan worden. Stof speelt hierin een belangrijke rol. Stofarm schuren is daarom erg belangrijk, aangezien aan stofarm oppervlak cruciaal is voor een goede hechting van de nieuwe vloer of toplaag. Schuren is een flinke klus en dient ten allen tijde gedaan te worden door een gespecialiseerde partij. Het schuren van uw vloer kan meerdere redenen hebben, bijvoorbeeld om oneffenheden, vlekken en lijmresten te verwijderen, om de vloer egaal maken of voor het aanbrengen van een nieuwe laag.

Stofarm beton stralen

Stralen is een andere techniek voor het voorbehandelen van oppervlakken. Wanneer het oppervlak te versleten is en vernieuwd moet worden is stralen een nuttige techniek, maar stralen kan ook toegepast worden wanneer de vloer niet aan vernieuwing toe is maar simpelweg vervuild is geraakt. Deze kan door middel van stralen weer zo goed als nieuw gemaakt worden, mits deze niet te ernstig beschadigd is. Dit dient ook op een stofarme manier gedaan te worden, zodat de nieuwe vloer op toplaag zich ideaal kan hechten.

Voordelen schuren en stralen

Beiden technieken hebben een aantal belangrijke voordelen, waaronder:

  • Milieuvriendelijk: er worden namelijk geen toevoegingen gebruikt zoals zeep en reinigingsmiddelen
  • Er kunnen grote oppervlaktes in een korte tijd worden behandeld
  • Na het stralen kan er direct worden overgegaan op het aanbrengen van een nieuwe vloer of toplaag
  • Geen extra schoonmaakkosten vereist, doordat het stralen op een stofarme manier wordt gedaan

Nadelen schuren en stralen

Zowel het schuren als stralen hebben een gezamenlijk nadeel. Zowel het stralen als het schuren van beton levert erg veel stof op. Echter, door de slimme apparatuur van Straalbedrijf Arts hoeft dit geen probleem te zijn. Onze apparatuur gaat namelijk stofarm te werk. Hierdoor kunnen wij uw betonvloer vrijwel stofvrij stralen en schuren. Bij Straalbedrijf Arts maken wij gebruik van apparatuur van Blastrac. Deze innovatieve machines schuren/stralen uw betonvloer en zuigen de stof meteen op. Vervolgens wordt de stof afgevoerd naar de speciale stofzakken. Zo heeft u zo min mogelijk last van stof.

Schuren of stralen geen optie?

Naast dat wij uw betonvloer kunnen stralen en schuren, kunnen wij deze ook frezen. Vaak is frezen pas noodzakelijk wanneer de vloer echt aan vervanging toe is en niet meer gerenoveerd kan worden. Echter, kan frezen ook gebruikt worden wanneer uw vloer niet strak en egaal is of wanneer u hoogte te kort komt. De vloer wordt dan door middel van frezen van het bestaande oppervlak verwijderd, waarna er kan worden overgegaan op het aanbrengen van een nieuwe vloer of toplaag.

Waarom kiezen voor Straalbedrijf Arts?

Straalbedrijf Arts heeft meer dan 25 jaar ervaring in de voorbehandeling van vloeren door middel van het schuren, stralen en frezen. Wij maken gebruik van hoogwaardige en professionele apparatuur en werken op een stofarme manier. Dit zorgt ervoor dat wij ons werk efficiënt kunnen uitvoeren en vaak al binnen 1 dag klaar kunnen zijn met uw vloer. Onze diensten zijn geschikt voor elke branche en tevens geschikt voor grote oppervlakte. Wilt u uw betonvloer schuren of stralen? Neem dan direct contact met ons op en wij verzorgen een geheel vrijblijvende offerte voor u.

Arts straalbedrijf