fbpx
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

Betonnen vloer frezen

Een veelzijdige techniek voor het voorbereiden van vloeren

Frezen is een veelgebruikte techniek voor het voorbereiden van vloeren en wordt voornamelijk toegepast wanneer de vloer dusdanig beschadigd is dat deze niet meer te redden is. Doordat de vloer te vuil is en/of slijtage zoals scheuren, gaten en krassen vertoont, kan dit betekenen dat de vloer toe aan vervanging is. Daarnaast wordt frezen ook toegepast voor andere doeleinden, zoals het leggen van vloerverwarming. In deze blog leest u meer over deze veelzijdige vloer voorbereiding
techniek.besteden?

Wat is frezen van beton?

Wanneer uw betonnen vloer krassen, vlekken, slijtage, scheuren en andere beschadigingen of oneffenheden heeft, kan frezen de oplossing bieden om uw vloer er weer als nieuw te laten uitzien. Door middel van enkele millimeters de vloer te frezen, wordt de bovenste laag van de vloer verwijderd en ziet de vloer er weer als nieuw uit. De diepte, oftewel het aantal te frezen millimeters, is afhankelijk van het doel van het frezen. Daarnaast wordt frezen ook toegepast om de vloer vlak te maken of voor te bereiden en ruw te maken voor het aanbrengen van een nieuwe laag of gietvloer. Een ruwe betonvloer is altijd gewenst voor optimale hechting van de nieuwe laag of gietvloer.

Wanneer wordt frezen van beton toegepast?

Het frezen van beton kan in verschillende situaties en voor verschillende doeleinden worden toegepast. Hierbij ligt het aan wat de toepassing van de betonvloer zal zijn na het frezen ervan. Hieronder benoemen wij de meest voorkomende toepassingen van beton frezen:

  • Krassen, vlekken en andere slijtage wegwerken: wanneer uw betonvloer beschadigd is door krassen, vlekken, slijtage plekken, scheuren of oneffenheden, kan dit worden verholpen door enkele millimeters beton te frezen en ziet uw betonvloer er weer als nieuw uit.
  • Aanleggen van een gietvloer: indien u van plan bent een gietvloer aan te leggen, kan de huidige betonvloer enkele millimeters worden gefreesd om ruimte vrij te maken voor de nieuwe vloer. Tevens zal de gietvloer zich ook beter hechten aan de betonvloer die van tevoren is gefreesd en volledig ruw is.
  • Aanleggen van vloerverwarming: er kunnen ook sleuven in beton worden gefreesd voor het aanleggen van vloerverwarming of het leggen van leidingen. Belangrijk in dit geval is dat de vloer volledig vlak wordt.
vloerverwarming beton

Betonvloer infrezen voor vloerverwarming

Vloerverwarming is erg populair, ook bij bedrijven. Maar het aanleggen van vloerverwarming is geen gemakkelijke klus waar veel bij komt kijken. Frezen is ook een handige en veelgebruikte techniek bij het infrezen van vloerverwarming in een betonnen vloer. Bij het infrezen van vloerverwarming is het belangrijk dat de vloer vlak is. Door middel van frezen kan de huidige betonvloer helemaal vlak gemaakt worden en gereed gemaakt worden voor het aanleggen van vloerverwarming of het leggen van leidingen.

Stofarme werkwijze

Bij Straalbedrijf Arts gaan wij te allen tijde op een stofarme werkwijze te werk. Dit houdt in dat wij gebruik maken van speciale machines waarbij het stof wat door de werkzaamheden vrijkomt direct wordt opgezogen en afgevoerd. Hiermee besparen wij een hoop tijd aan schoonmaakwerkzaamheden en kan er direct worden overgegaan op verdere afwerking van de vloer.

Beton laten frezen door Straalbedrijf Arts

Het frezen van beton is een zeer specialistische klus waar veel kennis, ervaring en expertise voor nodig is. Daarom raden wij te allen tijde aan om hier een professionele partij voor in te schakelen. Straalbedrijf Arts is zo een partij. U kunt ons inschakelen voor het frezen van beton, maar ook voor het schuren en het stralen van een betonvloer. Dit allemaal doen wij op een stofarme manier en zijn wij vaak al binnen 1 dag klaar. Tevens kunt u ons inschakelen voor zowel kleine als grote oppervlakten. Is uw betonvloer toe aan frezen? Neem dan contact met ons op en wij maken een geheel vrijblijvende offerte voor u op.

Arts straalbedrijf