fbpx
+31(0)49 7229 032 info@artsstraalbedrijf.nl

Ondervloer frezen of stralen?

In de renovatiemarkt komt men vaak verschillende ondervloeren tegen. Denk bijvoorbeeld aan ondervloeren van beton, hout, kunststof asfalt of staal. De ondervloeren zijn dan vaak voorzien van oude coatinglagen, verflagen, egalisatielagen of oude lijmresten. Voordat deze ondervloeren gerenoveerd of geëgaliseerd kunnen worden, dienen ze eerst voorbehandeld te worden. In sommige gevallen is het schuren van de ondervloer al genoeg maar in gevallen waar schuren niet de oplossing kan bieden, kan stralen of frezen worden toegepast, afhankelijk van de doelen van het project.
straalbedrijf closeup

Wanneer ondervloer frezen?

Het frezen van ondervloeren is geschikt voor vele verschillende doeleinden. Frezen kan een optie zijn wanneer er sprake is van oude egalisatielagen of wanneer er sprake is van elastische lijmrestanten. Ook kan frezen worden toegepast om een beschadigde toplaag weer als nieuw te laten uitzien, voor het verlagen van vloeren en het verwijderen van oude gietvloeren en egalisatie resten. Frezen wordt tevens ook toegepast ter voorbereiding voor het aanleggen van vloerverwarming.

Het frezen wordt gedaan door middel van machines met freesbladen die op diepte worden ingesteld. Bij Arts Straalbedrijf frezen wij ondervloeren op een stofarme manier. De stof die vrijkomt tijdens het frezen wordt direct opgezogen door onze professionele Blastrac machines. Hiermee heeft u geen last van losliggend stof en kan er vrijwel direct worden overgegaan op verdere afwerking of behandeling van de vloer.

Voordelen stofarm frezen

Het stofarm frezen is een techniek met vele voordelen. De belangrijkste voordelen hebben wij hieronder voor u uitgeschreven:

 • Geschikt voor elk oppervlakte
 • Stofarme werkwijze
 • Kan direct worden overgegaan op verdere afwerking
 • Vloer kan als nieuw opgeleverd worden
 • Krassen en vlekken wegwerken
 • Vloer verlagen

Wanneer ondervloer stralen?

Wanneer er sprake is van een oude coatinglaag of een oude tegelvloer of in geval van harde, hardnekkige lijmrestanten kan het een optie zijn om uw ondervloer te stralen. Ook kan stralen worden toegepast voor het opruwen en reinigen van harde oppervlakken zoals beton, kunststof, asfalt en staal.

Bij Arts Straalbedrijf maken wij gebruik van kogelstralen. Kogelstralen is een vloerbehandeling techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van kleine kogeltjes die met grote druk op de vloer worden afgeschoten. Kogelstralen is ook wel bekend als werpstralen of blastrac stralen. Bij Arts Straalbedrijf stralen wij uw ondervloer op een stofarme manier.

Voordelen stofarm stralen

Stofarm kogelstralen heeft vele voordelen. Wij hebben deze voordelen voor u hieronder uitgeschreven:

 • Vrijgekomen stof wordt direct opgezogen
 • Stofarme werkwijze
 • Geen schoonmaakkosten
 • Nieuwe toplaag aanbrengen vrijwel direct mogelijk
 • Milieuvriendelijk

Stofarm is de standaard bij Arts Straalbedrijf

Bij Arts Straalbedrijf kunnen wij uw ondervloer frezen en stralen op een stofarme manier. Stofarm is bij ons de standaard die wij hanteren voor elke vloerbehandeling techniek. De stofarme werkwijze heeft vele voordelen. Zo kan er na het stofarm voorbehandelen van de vloer direct worden overgegaan op verdere afwerking, zoals het aanbrengen van een nieuwe toplaag bijvoorbeeld. Verder scheelt het ook in de schoonmaakkosten. Naast het frezen en het stralen van ondervloeren, kunt u bij ons ook terecht voor het schuren van vloeren en het herstellen van beton. Bij deze technieken hanteren wij ook een stofarme werkwijze. Moet uw ondervloer gefreesd of gestraald worden en bent u op zoek naar een professioneel bedrijf met jarenlange ervaring en expertise? Zoek dan niet verder want bij Arts Straalbedrijf bent u aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

Arts straalbedrijf